lördag 31 maj 2008

Vinsten

En stor dag i all sin enkelhet. För första gången i mitt liv har jag vunnit på hästar!!!
Skam den som ger sig, eller vad är det man brukar säga... Fast i ärlighetens namn måste jag erkänna att det inte var min egen finurligt komponerade rad som gav utdelning, utan det var harrys förtjänst. Och ändå har jag ett så bra system.. Bäst att inte avslöja hur jag går till väga, ifall någon får för sig att knycka mitt tillvägagångssätt ;) Högst vetenskapligt..

Och vinsten då?? Ja, jag får väl vänta med att köpa den där paradisön ett tag till...

Jag vann hela 18 kr. Men en vinst är en vinst, så ser jag på saken =)

Tror att Herr Dator och jag börjar förstå varandra lite bättre, eller så börjar han helt enkelt ge upp sina försök att få bestämma själv.. Tur är väl det, för annars hade jag varit tvungen att byta ut honom (tror jag har hotat med det ett antal gånger också).

Jag ska få en ny herre i huset... En kurzweil. Hur fin som helst. 88 vägda tangenter. Lika stor som gamlingen som gått sönder men med mer möjligheter. Miljoner finesser som antagligen tar år att lära sig.. Kommer till Sverige först andra veckan i juni. Räknar ner dagarna tills dess, har spelat på pianot idag men vill ha en synth. Nu!

Verkar dessutom vara spelning på gång =)

Har suttit i telefon en del under kvällen. Ska gå ut och käka med en tjejkompis på onsdag. Har utbildning i gipsteknik innan dess, så jag hoppas att jag inte blir helt ingipsad. Kan ju se lite märkligt ut isåfall. Som tur är jobbar hon också inom vården och är väldigt förstående..

Har fått lite gjort här hemma under dagen, alltid lika skönt när det är avklarat..

Känns dock som att dagen gått alldeles för fort, som vanligt då..

Men så är det väl med livet i stort också.

Har fångat någon konstig insekt under ett glas, de funkar väldigt bra som insektsfälla..
Den får väl härda ut där till imorgon bitti, då ska jag ta mod till mig och få ut den på något sätt. Papper under funkar inte, det har jag provat förut; pappret viker sig lätt och vips så ligger insekten och sprattlar på foten eller nåt :(
Kartong brukar gå bra. Ibland lever de inte ens dagen efter, det brukar jag få dåligt samvete för, men tyvärr. Jag går inte ut med den ikväll. Så är det bara.

Hoppas ni haft en jättefin lördag!

Om dåliga dagar

Ingen kan väl ha missat budskapet att om man bara tänker positivt så ordnar sig allt.
Och om vi bara tänker rätt så kan vi få allt vi önskar och drömmer om. Negativa tankar ska bytas ut. Omedelbart. Helst ska man programmera sig själv så att dessa tankar inte dyker upp överhuvudtaget. Nypa sig själv varje gång en negativ tanke dyker upp. Eller ha en nål i fickan och sticka sig i låret, helst så hårt att man aldrig vågar göra om det..

Jag är inte så säker på att det är så enkelt. Tror nog det är viktigt att försöka att inte gräva ner sig alltför djupt i sorg och bedrövelse, men vissa saker behöver man få fundera på. Få tillåtelse att känna. Att våga stanna en stund i det negativa kan göra att man plötsligt hittar vägen ut. Vägen hem. Att våga sörja, att tillåta sig att känna saknad och längtan ger en annan dimension till livet. Jag tror att man bara begraver dessa känslor inom sig annars, och så en vacker dag exploderar det. Det tror jag vi har sett alldeles för många exempel på. Den här pressen vi alla lever med att vi ska vara så himla lyckliga och vältränade och coola tär på oss.
Jag ser baksidan av den här pressen varje dag på jobbet.
Vi tror att det är något fel på oss om vi vaknar upp och inte mår riktigt bra en dag.
Vi tror att alla dagar måste vara lyckliga dagar.

Men man måste inte alltid vara på topp.

Det är nog bra med en vettig balans mellan allt. Annars kan det lätt bli en sorts falsk, glättig yta där man bara inte låtsas om att man även har lite mörkare sidor och att man faktiskt tappar fotfästet ibland. För när man tappar fotfästet börjar man leta efter fast mark att stå på, och oftast så hittar man just det. Och förhoppningsvis har man lärt sig något under tiden. Som att dåliga dagar är en del av livet, precis som bra dagar. Och att dåliga dagar också tar slut.

Tänker på en sak som Florence Nightingale sade:

"Om ingen var missnöjd med sin lott skulle världen aldrig gå framåt"

fredag 30 maj 2008

Inget vettigt alls

Blev en riktigt skön dag, måste jag säga. Bra musik, gott vin. Fick ett samtal från en vän jag inte pratat med på länge, blev jätteglad. Hon skulle visst börja jobba på mitt gamla sjukhus.
Inget vettigt har egentligen blivit gjort idag, men vad gör det om hundra år, egentligen?
Har inte riktigt nåt vettigt att säga heller för den delen :)

Ett mystiskt insjuknande har inträffat i mitt vardagsrum. En ståtlig aloevera planta har plötsligt skiftat färg och blivit gråbrun. Och den tappar (kastar?) ner taggiga delar på mig när jag i godan ro ser på tv.. Börjar tro att ventilationsgubbarna hällde något över mina blommor, kanske av ren hämnd eftersom de fick flytta på mikron och lite annat... För den blev nämligen sjuk strax efteråt ;) Får slå på en skvätt vin, det brukar ju liva upp det mesta =)

Fredag

Ledigt idag. Hade stora planer för dagen, men är nog alldeles för trött idag för att genomföra något av det. Får nog bli en kort shoppingrunda istället :)
Det brukar kunna pigga upp.

Försöker att inte tänka på det, men har ingen semester i sommar... först i höst.. dumt att byta jobb precis innan sommaren förstås... Får tänka på alla pengar som rullar in istället...eeh...

Kanske är dags att spela på hästar igen. Har alltid trott att det är min grej att vinna på trav, har ju gillat hästar sedan barnsben =)
Men hittills har det inte gått något vidare, måste jag erkänna.. Har provat allt, från att lita på min egen intuition och magkänsla (tydligen inte mycket att lita på) till att blint följa experternas råd. Samt en kombination av dessa.. Inte en vinst. Testade Harry Boy (tror det hette så) där man typ var garanterad vinst. Jo, hej du. Lyckades få noll rätt, vilket en kompis tyckte var så roligt att han behöll lappen för att rama in..

Men vem vet, vinden kanske har vänt.. Jo, ska nog pröva intuitionen igen..
Experterna litar jag inte på ;)

Update: Får verkligen hoppas att hästarna springer som de ska imorgon... Blev en dyr, men lyckad shopping ;) Fick rådet av kassörskan att gömma hårkuren jag precis köpt om jag hade någon man hemma =) Roligaste rådet jag fått på länge. Tydligen vanligare än man tror att män slösar med dyra skönhetsprodukter eftersom det varnas redan i kassan för det nuförtiden ;)

Nu blir det lite jordgubbsvin på balkongen =)

Hajar i närbild

Är helt förälskad i serien planet earth. Fullständigt betagande. Så makalöst bra filmat.

Blev lite påmind om en helt vansinnig resa till Irland som jag gjorde med en kompis för ett antal år sedan. Vi skulle testa hajfiske. Ja, fiska vanligt också, förstås. Men hajfisket var grejen. Men det visade sig när vi väl krånglat oss ut till staden där hajfisket utgick ifrån, att vi inte fick åka iallafall. Vi vägde för lite.. Kanske var det för att vi var tjejer, de trodde inte ens att vi menade allvar först. Man sitter ju fastspänd ordentligt. Det är ena stora bjässar det där.. Stor besvikelse. Istället åkte vi till Killarney och tog in på ett vandrarhem för att fiska. Från havet och hajar till en liten liten insjö.. där det visade sig vara helt omöjligt att fiska eftersom luften var svart av knott..
Paret som hade vandrarhemmet tyckte det hela var väldigt lustigt.

Hur som helst är det så häftigt att kunna se hajarna på nära håll i planet earth :)
Kan se det hur många gånger som helst..

onsdag 28 maj 2008

Den gamle mannen

Lugnare idag. Fått i mig min normala dos kaffe, en bra dag med andra ord ;)

Fick dock smita ut försiktigt från jobbet, tv-intervju pågick utanför. Men vi var som tur var förvarnade eftersom några kollegor skulle prata och kommentera det nya avtalet.
Det var ett väldigt borstande och fixande och putsande i omklädningsrummet =)
Lite sprayande och trängsel framför speglarna kan det ju vara även i vanliga fall, men... nu var det aningen mer än vanligt, kan jag säga...
För att passera kamerorna någon sekund :)

Hade inga större förhoppningar på avtalet från början. Har ni sett Ingela Gardner Sundström? Förstod direkt att hon inte skulle ge med sig i första taget. Inte i andra heller. Eller tredje. Ingen gullig liten tant det där inte. Man blir ju rädd när man ser henne..
Borde kanske ha haft ett seriöst inlägg här och nu, men nej.. är alldeles för trött i huvudet efter en dag på jobbet..

Var med en dålig patient på röntgen idag, en gammal man. Hade hjälpt honom mycket under dagen. Plötsligt medan vi småpratar börjar han gråta förtvivlat. Visar sig att hans hustru sedan typ 40 år tillbaka dött nyligen. Han orkade inte längre, ville inte fortsätta, gammal, ensam, sjuk. Han bad mig att få dö. Höll hans hand istället. En varm filt. Fick ett leende tillbaka. Vi hann prata en del, tror det är viktigt att ta sig tid till det, många gamla människor är så ensamma och isolerade. Inte alla, förstås.
Sedan ville han säga adjö och tacka ordentligt innan han åkte iväg, tog min hand.
Sånt värmer ända in i själen.

Jobbar kväll imorgon också; sedan ledig i tre dagar! Hur skönt som helst. Hörde nåt om att det skulle bli kallare i helgen; men det måste ha varit ett skämt eller nåt..
Vill ha sol och värme.

Hoppas ni får en superbra torsdag!

Fågeljägaren

Mammas katt har fått smak på fåglar. Hon brukar höra av sig när hon hittar fullt med fjädrar på köksgolvet. Det värsta är att de inte alltid är döda. I morse var en sån dag. Katten kom in med en grön liten fågel i munnen. Hon hade haft blod och smet och fjädrar överallt, för katten hade jagat runt den stackars skadade fågeln och rivit ner halva inredningen. Till slut hade katten haft ihjäl fågeln och lagt den i matskålen. Där fick den dock inte ligga länge, mamma tog bort den, förstås. Det är ju naturens gång, men sorgligt ändå, på något sätt. Svårt att tro att hennes söta lilla kisse kan vara så stygg ;)

Själv mötte jag en skogsmus eller vad det nu var på hemvägen. Jag hoppade till rejält, för den sprang rakt över min fot. I mörkret. Det var nära att jag skrek till, men jag lyckades behålla sansen.
Herregud, folk kan ju tro att jag blev rädd! För en liten mus; eller var det kanske en råtta?
Nu när jag tänker efter kommer jag ihåg att den faktiskt var rätt stor :).

Ifall nu någon fått för sig att jag har någon sorts fobi för det mesta i djurväg, kan jag berätta att jag faktiskt gått ner i en krokodilgrop och klappat en krokodil. Inte på Skansen. Utan i det vildaste Afrika. Förevigat på kort. Stora djur går bättre =)

Snurrig dag annars.

tisdag 27 maj 2008

Tisdag

Vaknat upp på strålande humör, vilket är en smula märkligt. Kanske i ren glädje över att måndagen är över och förbi för den här gången ;)

Laddar med extra mycket kaffe nu på morgonen. Vem vet när man får chans till en ny kopp..

Råkade gå lite fel på jobbet igår när vi skulle tillbaka med britsen efter att ha lämnat av en patient till operation.. Det föranledde stor munterhet hos killen som gick med mig :/
Folk verkar tro att jag har dåligt lokalsinne.. Förstår inte vad de fått det ifrån..
Har en kompis som vill utrusta mig med gps när vi ska träffas och fika. Som att jag skulle gå vilse =)
Har hört talas om folk som kan känna vart norr och söder är. Känna. Hur går det till, om jag får fråga? Kan man lära sig det?
En sak är säker. Jag går aldrig ut i skogen ensam. Och det är inte bara för att det kan lura nån skogsmulle i buskarna ;)

Ha en superfin tisdag!


måndag 26 maj 2008

En släng av osynlighet

Insåg inte förrän jag kommit till busshållplatsen att jag vaknat upp osynlig idag =)
Någonting hade uppenbarligen hänt under natten. Kanske var därför det var så svårt att sova...
Stressar (precis så som man helst inte ska göra) för att hinna med bussen, kommer till hållplatsen i tid, står och pratar i mobilen- och ser hur bussen åker förbi; utan att stanna.
Jamen vad f-n... Nästa buss närmar sig- och då har jag väntat ett tag ska ni veta- och den svischar också förbi.. Vad är det frågan om? Är det första april? Dolda kameran? Har man flyttat på busshållplatsen? Kanske har jag missat någon väsentlig information någonstans?
Tredje bussen stannar. Och nu tänker ni "tredje gången gillt". Men icke. Det är måndagmorgon, då gäller inte den regeln alls, inga andra regler heller vad det verkar. För busschauffören går ut ur bussen, med en flaska i handen (nej, inte en sån flaska) och jag tänker att han ska väl putsa upp bussen lite så jag får åka lite ståndsmässigt nu när jag väntat så länge.. Men plötsligt sätter bussen iväg, utan mig. Jag var ju precis på väg att kliva på..

Det var då jag insåg att jag blivit osynlig.
Så när nästa buss kom, trängde jag mig emellan ett gammalt par, tänkte att då kommer jag ju med iallafall, osynlig eller inte. För de kan väl knappast stänga dörrarna innan den gamla gubben hunnit på bussen...
Och jag kom på bussen. Som visserligen inte gick direkt dit jag skulle, utan kuskade runt lite överallt, men jag kunde inte chansa ;)

När jag väl kom försenad och med andan i halsen till jobbet, var jag plötsligt fullt
synlig igen :(
Kunde det inte hållt i sig ett tag till...

Hann inte med något kaffe idag heller, men vad kunde man vänta sig.. Är såå kaffesugen nu, men det är väl bäst att låta bli, skulle vara skönt att få sova lite inatt =)

Redan morgon??

Kunde inte sova en blund inatt. Iallafall känns det så. Tittade ideligen på klockan, precis som man inte ska göra eftersom man bara blir irriterad då... Vid halv fem hade jag fortfarande inte somnat :( Tänkte nästan gå upp då, det var ju ändå kört med sömnen. Men slumrade till lite sedan, antar jag, för jag var i halvdvala när klockan ringde.
Är ändå ganska pigg för tillfället, men det är väl för mycket att hoppas på att det ska hålla i sig hela kvällen...

Upplagt för en bra måndag, med andra ord..

Får bli mycket kaffe idag då ;)

söndag 25 maj 2008

Filmkväll

Har stressat ner totalt under eftermiddag och kväll, typiskt att det snart är dags att varva upp igen :(
Måndag imorgon, jättekul.. eeh.. skulle inte tro det..

Sett på film fast solen sken, fy på mig.. Det är ju nästan ett brott. Men orkade inget annat. Och jag har ju ändå varit ute och promenerat, så frisk luft har jag fått i mig. Såg en film som jag hört skulle vara läskig, men det var den inte. och jag är ändå bra lättskrämd. Kutade runt som en galning hemma efter att ha sett 1408, kollade att det var låst typ 15 gånger... (ja, jag kollade i garderoberna också). "Parfymen" var inte ett dugg läskig, men klart sevärd. Får ett helt annat perspektiv på de dyrbara dropparna, måste jag erkänna.. Är det så man tillverkar parfymer...
Lär nog dröja ett tag innan jag köper någon ny ;) Skrattade högt på några ställen, några scener var helt underbara. Tänk att vakna upp naken ovanpå påven, hehe =) Det skulle nog ge rätt så saftiga rubriker i vår tid ;)

Någonting mer än det här

Har tagit en promenad i solskenet nu på förmiddagen, blickat ut över det blåa havet.
En stunds välbehövlig återhämtning.
Ingen hård blåst, bara mjuka smekningar av en ljummen vind. Fågelkvitter. Ljuvliga blommor. Lummig grönska. Känner hur jag drar en djup suck och slappnar av.
Jag kan andas igen!

Funderade en del över den stress och de nästan orimliga krav som vi lever under. Den sömnlöshet många av oss lider av. Som gör att folk blir smågriniga, lättirriterade, rent av ilskna.
Nästan slagsmål om att komma först på bussar och tunnelbana. Som att de stackars minuter man måste vänta gör en sådan stor skillnad.. Ofta blir det så fullpackat att folk står tryckta med ansiktena mot fönstren, kortare människor får stå med näsorna i folks armhålor och snusa :(
Hörde om en tjej som absolut skulle slänga sig in och sedan fastnade halvvägs. Någon drog i nödstoppet. Dörrarna hade dock låst sig, men med gemensamma ansträngningar lyckades folk få in tjejen i vagnen, minus en sko och en väska, som satt stenhårt fast i dörren. Den gick bara inte att få loss. Det hela slutade med att hon gick av, med två skor, men utan väska. Tjejen hade lyckats tömma väskan på dess innehåll iallafall. Tänk att vi ska ha så bråttom jämt.
Alltid så effektiva, alltid vara duktiga, hinna med, räcka till.

Jag vill ha någonting annat, någonting mer än att bara stressa runt för att hinna med allt som måste göras. Vill känna att jag är levande, fullt ut, varje dag. Inte bara vid sällsynta tillfällen.
Vill inte behöva slå på autopiloten.
Kanske vi behöver släppa taget lite, slappna av mer, ta nästa tåg ...
Tror det skulle göra underverk för folkhälsan ;)

The Boss

Jobbade med en bestämd gammal sjuksköterska ikväll. Hon delade ut uppgifter åt höger och vänster, och kollade att jag visste vad och hur jag skulle göra.. Vad trodde hon, att jag var helt fluffig i skallen? Först var jag på vippen att bli irriterad och bita ifrån, men insåg snart att hon bossade runt med alla, från erfarna överläkare till minsta lilla patient :) Och med tanke på hur kaotiskt det var ikväll, var det rätt skönt att hon styrde och ställde. Men jag hörde en del mutter från läkarna =)
Hon hade verkligen koll på allt, vilken krutgumma.. Fast hon såg trött ut på slutet..

Tittade förstås inte på melodifestivalen, men fick en underbar beskrivning av mamma.. Om någon kille som sprang runt på scen med en stor jordglob, hon visste inte vad han gjorde där riktigt, kören fick sjunga... Vågar inte skriva alla hennes beskrivningar, hehe ;)

Imorgon är jag ledig. Och det är precis vad jag tänker vara. Ska sova länge, om det går. Har en väldigt händig (eller kanske tvärtom) granne, som snickrar och bankar mest hela tiden...
Hoppas han är bortrest ;)

lördag 24 maj 2008

Lördag

Haft en skön morgon med kaffe på sängen (fick bjuda mig själv) och ströbläddrande i lite modemagasin. Fick nästan känslan av att jag var ledig..
Ser ut att bli en jättefin dag. Bra att man jobbar till sent ikväll då :(
Får hoppas på bra väder imorgon också.

Lite underbar livsvisdom från 1600-talet;
"Alla som ser ut som dumbommar är dumbommar, och därtill hälften av dem som inte ser ut att vara det" (Gracián)
Vem sade att det var bättre förr...

fredag 23 maj 2008

Fredagsmagi...

Lyssnat på musik och sorterat skivor hela kvällen. Märkligt hur fort timmarna rinner iväg. Hade helt andra planer för kvällen, som inbegrep ett långt varmt bad, hårinpackning, etc och sedan tidigt i säng.
Tänkte det skulle vara en bra idé med tanke på att jag gått runt och gäspat hela dagen..
Men det känns som det är kört nu.. Med tidigt menade jag nämligen före midnatt..

Tur att man är lättroad. Kan fullständigt gå igång på att sortera om min skivsamling. Antagligen inte ett helt friskt beteende ;) Till rutinen hör förstås att lyssna på alla favoriter på hög volym och dricka en kall öl.. Men det händer inte varje dag förstås..

Nu är vägen avstängd också, så att bussarna måste åka en omväg. Ytterligare tio minuter förlorade på morgnarna. F-n. Snart får jag väl sova kvar på jobbet.

Hoppas på sol och värme och en underbar dag imorgon för alla som är lediga!

torsdag 22 maj 2008

Kloka råd

Har tackat ja till att jobba på lördag också. Skulle få riktigt bra betalt =). Fast jag ångrar mig lite nu, känns inte alls lockande :(
Lite tröst är att jag köpt en ny bikini som var hur fin som helst. Var ju soligt idag, men inte speciellt varmt de korta stunder jag vistades utomhus. Inte läge för bikini riktigt än, alltså.

Önskar jag hade en personlig kock som lagade fantastiska middagar åt mig när jag kom hem. Han kanske kunde diska också ? Vore underbart.

Vet inte vad som hänt den här veckan, men jag missade min favoritserie. Totalt. Kan ju inte skylla på värmen.. Är utarbetad kanske ;)

Trött idag. Önskar livet var lättare, roligare. Önskar jag snott med mig katten hem ikväll ;)

Fick råd av en kvinna i femtioårsåldern idag. "Lev hela ditt liv innan du blir så gammal som jag, för vid femtio är allt slut. Gör allt du vill göra innan dess. Sedan ger kroppen upp och du orkar inte resa eller göra någonting alls."
Eeh.. jaha...tack.. :/

Hoppas ni får en härlig fredag!

onsdag 21 maj 2008

Dagens vedermödor

Det blev inte mycket tid till att begrunda sakernas tillstånd eller ha några djupare filosofiska funderingar idag. Istället gällde det att vara så effektiv som möjligt. Föredrar när det är mycket att göra på jobbet; tiden går så mycket snabbare då =)
Önskar bara att det fanns något sätt man kunde scanna in direkt till hjärnkontoret var alla prylar man behöver ligger, och alla femtiotusen olika rutiner som helst ska sitta i ryggmärgen från första dagen. Skulle underlätta betydligt. Jobbigt att inte hitta grejerna när patienter slutar andas. Finns liksom ingen tid att leta på. Tur att man inte är ensam..

Föreläsning om papperslösa (gömda) flyktingars rätt till vård idag. Alla var rörande överens om att alla sjuka människor har rätt till vård. Man kan inte tänka ekonomi i alla lägen. En nyförlöst mamma och hennes barn ligger nu på intensiven (vad kostar inte det?) för att mamman inte hade rätt till mödravård. Fick även höra om en man med tortyrskador på ett ben, som inte hade rätt till sjukvård för att det inte räknades som ett akut tillstånd. Han kunde inte stödja på benet, fullt av infekterade bölder som behövde behandlas. Benet fick amputeras senare.
Det ingår i vår yrkeskod och yrkesheder att ta hand om sjuka människor. Politik och ekonomi får andra syssla med.

På väg till bussen går jag förbi ett gammalt gult hus. Utanför på en stubbe brukar det ligga en otroligt söt katt. Svart, långhårig, liten, med lite vitt under hakan. Brukar kela lite med honom om jag inte är alltför sent ute. Den senaste tiden har han legat på exakt samma vis när jag än går förbi. Så ikväll var jag tvungen att gå fram och klappa lite för att se att han levde. Det gjorde han, sötnosen. Ibland vill jag stjäla med honom hem. Men hittills har jag motstått frestelsen. Det var inte den katten som följde med mig hem för ett tag sedan; då hade det varit kört. Då hade jag behållt honom ;)

Hoppas ni får en jättefin torsdag!

tisdag 20 maj 2008

Skymning

Låter Thoreau sammanfatta min dag;

"Nyss var det morgon- och se, nu är det redan skymning, och intet minnesvärt har blivit utfört".
Alltför många dagar låter sig beskrivas med dessa ord. Om man inte värderar de små vardagliga händelserna som minnesvärda. Detaljerna istället för den stora helheten. De flyktiga mötena med främlingar. Värmen från ett oväntat leende. Doften av nybryggt kaffe. Det vackra vårljuset. Vinden som försiktigt rufsar till håret.

Ibland blir allt en ständig jakt på att vara snyggast, bäst, störst och alltid först. Annars finns man inte, syns inte, räknas inte. Istället för att uppskatta det unika hos var och en ska alla stöpas i samma form. Och saker av verklig betydelse försvinner långt bort i periferin.

Som omtänksamhet, vänlighet, kärlek. Små gester av verklig omtänksamhet kan få mig att börja gråta som ett litet barn. Det berör mig på djupet.

En dag som innehåller något av dessa saker är verkligt minnesvärd.

Toxisk detox

Har ett väldigt hälsosamt jag någonstans inom mig, det är jag övertygad om. Har väntat halva livet på att det ska blomma ut i full prakt och få mig att med glädje börja varje morgon med yoga och nyttiga hälsodrinkar. Eller åtminstone knapra på en morot. Men det vill sig bara inte :(

Gick så långt för ett tag sedan att jag köpte en bok om detox; det lät ju enkelt, tänkte jag. Inget kaffe eller te eller alkohol eller nåt annat onyttigt på tre veckor. Vet inte hur jag kunde få för mig att det skulle bli enkelt. Jag som är inbiten kaffe -och tedrickare, och inte tackar nej till ett gott glas vin till maten eller en kall öl.. Dessutom var det inget halvfabrikat, inga veteprodukter, inga frukter utom bananer... Ja, ni hör ju. Jag var väl desperat. Det stod att man skulle skutta av energi efteråt. Det lockade.

Jag skäms för att erkänna det; men jag höll bara ut en halv dag. Fick huvudvärk, blev på dåligt humör. Sedan kände jag en enorm längtan efter att gå ut och handla. Och det blev inte handlat några nyttigheter då ;) Har väl aldrig ätit så onyttigt som den kvällen.

Ja, det är ju för tragiskt.

Fast jag tränar en del =)

måndag 19 maj 2008

What a wonderful world

Helt oväntat blev det en jättebra dag. En sån där dag när allting bara flyter på och beröm haglar in... Är inte bortskämd med såna dagar så jag passar på att njuta nu =)
Fick tvinga mig upp i morse, skulle upp kl 04 och det är nästan omänskligt tidigt. Kom på rätt sent igår att jag var tvungen att flytta undan blommor etc innan ventilationsgubbarna kom. Så jag var uppe till rätt sent igår (inget nytt under solen, alltså). Den enda tanken som fick mig att orka släpa mig upp var att jag kan slumra på bussen och tåget. Jag kan somna på en minut, om jag bara är trött nog :). Hinner dock bara gå ett par meter från porten förrän jag hör ett glatt godmorgon. Det var min granne, han jobbar i olika städer med något, han har förklarat ett antal gånger men jag har inte riktigt fått grepp om vad. Han är arbetsledare och håller på med något bygge eller inredning eller nåt liknande. Och jo; jag lyssnar ordentligt, men han talar gotländska och det är inte alldeles lätt att förstå. Speciellt inte tidigt på morgonen ;)

Så det blev ingen slummer. Men det var väldigt trevligt med sällskap.

Kom hem och ser min nyckel i brevlådan. Arbetet är redan klart! Så effektivt, helt underbart!
Och en helt ny spisfläkt =). Ska inviga den senare.

Den vanligaste frågan på akuten är hur lång tid det kommer att ta. Och det går aldrig att svara på. Tycker så synd om alla patienter som måste vänta i så många timmar på en hård brits eller rent av en stol, men vi kan inte göra mer än jobba så fort och effektivt vi kan.

Tystare strejk får man leta efter. Men får bara stöd från alla patienter. De kanske inte vågar säga annat, i och för sig, de är ju i en rätt utsatt position ;)

Solen skiner. Sommaren är på väg.

Hoppas ni haft en riktigt bra dag!

söndag 18 maj 2008

Oväsentligheter

Har insett att mina sovmorgnar i nästa vecka ryker. Ventilationsgubbarna ska ha tillgång till lägenheten från kl 07 på morgonen hela veckan.. Har lämnat nyckeln nu ikväll. Inte så kul att ligga och sova och det ramlar in en massa killar som ska fixa och dona i varenda rum. För att inte tala om att hoppa in i duschen.. Det ska bytas nåt därinne också. Får nog pallra mig upp tidigt..
Men det blir säkert jättebra när allt är klart.

Nick Cave fick förstås strålande recensioner. Var tydligen en av hans bättre spelningar. Och Bad Seeds hade han med sig. Spelade visst en del äldre låtar också.. Nästa gång ska jag tälta utanför i flera veckor, jag bara ska ha en biljett!

Har varit en rätt så bra dag; det har diskuterats resor till solen mellan patienterna.. Främst då Rom. Alla som varit där var fullständigt förälskade i staden. Enda problemet var shoppingen för de som åkte med sina män.. En tjej hade försökt placera sin man på en piazza, så att hon kunde få gå och shoppa i lugn och ro, men han vägrade, skulle absolut följa med. Sedan tröttnade han förstås, stod och trampade utanför butikerna och stressade så att hon inte kunde shoppa i lugn och ro. Blev riktigt shoppingsugen =)

lördag 17 maj 2008

I trötthetens tecken

Var aningen trött under dagen, men får väl skylla mig själv antar jag. Det första som möter mig på morgonen är en riktigt otrevlig tjej som jag skulle jobba med. Tur att det är så mycket folk på mitt jobb, så att man inte behöver jobba konstant med en person. Fast det är möjligt att hon bara hade en dålig dag, vad vet jag. Såg inte skymten av ett leende under hela dagen. Inte för att jag stod och glodde efter det heller, men iallafall..
Vissa gånger var det som att tala till en vägg, hon bara sket i att svara. Eller så hörde hon dåligt?
Enda gången jag anade lite vänlighet var när jag hjälpte henne med en sak.
Det värsta är att det är så lätt att bli på dåligt humör själv, det verkar smitta som vinterkräksjukan :(

Mötte en betydligt trevligare tjej på bussen på väg hem. Som vanligt kom det ingen buss på utsatt tid, ingen visste varför. Två bussar gick åt samma håll, men ingen dit jag skulle. Bussvärdarna (vet inte om det heter så) stod och flaxade med armarna, folk svor ve och förbannelse över sl, men jag och den här tjejen var nog lika härdade båda två, så vi tog det lugnt och började prata. Så småningom dök det upp en buss också. Satt och bubblade hela vägen hem, bussresan gick jättefort =).
Visade sig att hon också jobbade inom vården.

Kom hem och upptäckte att datorn var tröttare än jag. Ingen aning om varför. Får ta reda på det när jag har lite mer tid och energi. Och när supporten finns tillgänglig, förstås.

Hoppas ni får en riktigt skön söndag!

Svindlande höga höjder

Blev en ganska så effektiv dag, trots allt. Ser riktigt hyggligt ut här hemma. I mina ögon iallafall.
Kanske inte direkt är redo för ett hemma-hos-reportage, men mig veterligen är inget sånt inplanerat under den närmaste tiden ;)

Har t om varit uppe och klättrat på stol för att byta glödlampor som behagade att gå sönder. Är en rätt stor bedrift när det gäller mig, lider av rejäl höjdskräck och får för mig att jag ska ramla ner (jag vet att stolar inte är så höga och att man typ måste drabbas av en stroke för att trilla av ). Det är just det att man måste släppa bägge händerna för att stå och skruva på den där kupan... Det gick bra den här gången. Också. Jag måste nog söka hjälp för det där..

Skulle aldrig falla mig in att åka fritt fall på grönan. Hellre dör jag..

Blev lite improviserat vid pianot, fick en del låtidéer, men ingen färdig låt.
Känns för lite med bara en dag ledigt. Får hoppas på en lugn dag imorgon. Men kanske bäst ändå att inte ha några förväntningar alls, med tanke på hur den här veckan varit =)

Borde antagligen ligga och sova nu.. Eller nåt. Ska ju upp rätt tidigt imorgon :(

fredag 16 maj 2008

Jaha..

Har massor jag borde göra. Och här sitter jag och häckar.
Har suttit och laddat inför dagens planerade städning. Hade kommit ganska långt i min diskussion med mig själv, var nästan på väg att sätta igång när en lapp damp ner i brevlådan. Precis i rättan tid.
Det ska tydligen fixas med ventiler och fläktar och "frånluftsdon" (???) i min lägenhet nästa vecka.. Man får räkna med en del nedskräpning, står det...

Jamen; då är det ju onödigt att jag städar idag =)?

Jag är värsta hjälten i Baldur´s Gate. Klarar allt, övervinner allt, vågar allt. Tänk om det vore så i verkliga livet också.

Idag blir det träning och låtskrivande =)

Nattsvammel

I hopp om att få lite sympati berättade jag för mamma om min morgon i duschen. Men det hade jag inget för; hon började asgarva! Och sedan kommentaren; "du stängde väl av duschen"?
Klart jag gjorde. För visst stängde jag av den, vilken dum fråga! Eller hur var det nu? Plötsligt blev jag osäker. Tack för den. Var redan på väg till jobbet, kunde inte vända om och kolla. Hela dagen väntade jag mig ett samtal om att min lägenhet var översvämmad. Och att jag dränkt någon granne eller nåt. Men inget samtal.

Det var alldeles torrt på golven när jag kom hem. En aning stökigt bara, förstår inte varför..

Första dagen efter inskolningen på jobbet. Skönt. Ska inte behöva gå på larm i början, är det sagt. Men jag vet ju hur det är, jag drar till mig alla riktigt dåliga patienter. På mitt förra jobb slog det aldrig fel. Fick alltid mycket att göra. Till slut blev det ett stående skämt. Vet inte varför det är så. Lika bra att inte veta ;)
Så förstås; koordinatorn kommer och säger att jag ska vara larm 2. Dvs om det går ett andra larm när det jobbas på första larmet. Och det blev det förstås. Trafikolycka. Blev lite stressad, men det gick bra för patienten.

Har en kollega som fått en "vin-rad" i Frankrike i present. Sämre presenter kan man ju få ;)
Hon ska åka och hämta 60 flaskor eget vin nu till midsommar.. Kunde till och med få egen etikett på flaskorna =). De ska bila ner; kan ju bli jobbigt att flyga hem med allt vin..

Försöker att inte tänka på att Nick Cave kommer hit på lördag. Och att biljetterna tog slut på två röda. Och att jag inte har någon biljett.
Snälla, är två kvällar för mycket begärt? En större arena kanske?

Hoppas ni får en riktigt fin fredag!

torsdag 15 maj 2008

underbara torsdag...

Drömde att det stod nån liten kille utanför min dörr och högg vilt omkring sig med en yxa. Väggarna blev helt demolerade, men min dörr var helt oskadd :). Sedan ringde killen envist på dörren. Som att jag skulle öppna dörren ?

Ställde mig i duschen, hann tvåla in hela mig -och håret- innan vattnet tog slut. Inte bara varmvattnet, allt vatten. Tog ett tag innan jag fattade att det faktiskt inte skulle komma mer vatten hur mycket jag än skruvade på kranen. Svor över fastighetsägaren som inte haft vett att meddela en sån sak. Kom på att det kanske faktiskt hade ringt på dörren och någon kanske velat informera mig..

Fanns kallvatten i köket. Tänker inte berätta hur det gick till, men jag behöver inte åka löddrig till jobbet =) och golvet i lägenheten är rätt blött, om man säger så..

Det regnar , och jag jobbar kväll. Fast det gör mig inte så mycket; är ledig imorgon ;)

onsdag 14 maj 2008

Telefonförsäljare

Verkar som om mitt nummer nu nått förstaplatsen på telefonförsäljarnas topp-tio-lista. Jippie. Eller om det är någon sorts konspiration mot mig för att se hur länge jag uthärdar.. Kanske ska anställa någon som svarar i telefon på kvällarna :). I början var jag alldeles för snäll, blev invecklad i låånga samtal som jag knappt klarade av att ta mig ur; det kunde lika bra ha slutat med en personlig konkurs. Och ett hem fullproppat med vitaminer, trosor och strumpor...
Hade kanske kunnat öppna en liten shop :)

Vissa kvällar kan det ringa i ett. Brukar oftast inte svara nuförtiden; har lärt mig en hel del säljarnummer utantill (delar gärna med mig om nån är intresserad). Men missar ibland. Som nu. Det ringer en kille som vill sälja typ aloevera-tabletter (??) till mig, jag var utvald att få prova på ett paket med dessa tabletter plus nåt vad-det-nu-var på köpet. Gratis, men till ett pris av 240 kr i porto. Ja, eller hur. Jag vill inte ha några tabletter. Förklarade det jättevänligt, men den här killen hade bestämt sig. Jag skulle bara ha detta paket ansåg han; herregud, jag var ju utvald! Det kan man bara inte tacka nej till. Satt hur länge som helst och dividerade. Tills jag kom på att jag faktiskt kunde lägga på luren. Så det gjorde jag, Men jag sade hejdå först ;)

Måste ha missat nåt väsentligt på kursen i hur man säger nej..

Vore bättre det ringde nån gullig kille istället...

Kvällen blev bra ändå; har sett på hockey =)

Bättre idag

En betydligt bättre dag idag =). Blev på lite bättre humör redan igår kväll eftersom jag självmedicinerade hela kvällen med musik på hög volym i lurar (bättre så, fast tinnitusvarning), lite kall öl, och sedan ett varmt bad. Med bubblor, förstås :)

Fick med en tjock pärm hem, fullt med saker att läsa. Skulle "få låna" den i några dagar.. Vad menas? Ska jag behöva sitta och läsa ikväll? Kan inte tänka mig att det var så chefen menade :/
Hon måste ha menat att jag skulle förvara den åt henne ett tag. Kanske en pärm som åker runt bland alla anställda lite då och då.. Ja, så måste det vara ;)

Jag har andra planer nämligen. Inga storslagna direkt, är snart så trött att jag ser små gröna gubbar dansa i taket, men tänkte se en film. Känns en aning mer lockande än att plöja igenom en pärm..

tisdag 13 maj 2008

Svart tisdag

Från dålig dag igår till en jävla skitdag idag, rent ut sagt. Kan man inte få lite paus mellan de jobbiga dagarna? Minst en vecka, tycker jag vore rimligt. Fick jag önska; aldrig mer såna här dagar.

Blev väckt kl 04 av att katten jag fått på besök (och som ockuperade min säng, var tvungen att flytta på honom när jag skulle sova) hade ner en blomkruka. Han åkte genast ut, skulle upp vid fem så jag blev lite irriterad.

Tog ett tidigare tåg, för att hinna med att dricka kaffe i lugn och ro på jobbet, vilket var en riktigt dum idé, men så är jag ju blondin också ;).

Efter en bit med pendeltåget; tvärnit. Och vi hade kört ihjäl en människa. Tydligen nån som bestämt sig för att hoppa framför tåget. En och en halv timme satt vi inlåsta på tåget, först skulle räddningstjänst, polis, ambulans jobba, sedan väntade vi på att tågpersonalen skulle bli avlösta (jag lider med den stackars lokföraren). När ny personal anlänt, visar det sig att tåget inte fungerade längre,och jag vill helst inte tänka på hur det kan komma sig. Till slut tas beslut om evakuering av tåget. Polis och brandmän hjälpte till att ta emot oss, eftersom vi fick hoppa ner på spåret. Vi blev ombedda att absolut inte titta åt vänster. Vilket alla förstås gjorde. Sedan lång promenad (tur att jag inte trippade omkring i högklackat) på alla stora stenar längs spåret, för det hände mellan två stationer. Ersättningsbuss till en ny station, där det väntande tåget fick problem med dörrarna. Kan det bli bättre? Som en riktigt dålig fars.

Ja, så mycket kan jag säga, att inte blev det nåt kaffe när jag kom till jobbet :(
Kom in vid tiotiden. Och jag gick vid sextiden hemifrån.

Sedan larm på larm under dagen (dvs när ambulanserna kommer in med blåljus). Och saker fortsatte att krångla, men på nåt sätt förvånade det mig inte ;).

Och vad händer på hemvägen? Jo, bussen kommer inte! För f...n. De ringer in en extra buss. Så hemma ca en timme senare. Hoppas trenden bryts imorgon. För om det är tänkt att veckan ska vara så här, då tänker jag dra täcket över huvudet och stanna där.

Pratade med en tjej som var alldeles skakig efter det att vi evakuerat tåget, fick lugna henne lite. En del stod och grät vid rälsen. Kanske skulle det finnas stöd för människor i såna situationer? De kunde väl skicka ut röda-kors-personal eller andra frivilliga. Det var ju rätt blodigt, om man säger så. Även om personalen täckt över tåget med lite filtar.

Det är för sorgligt att folk mår så dåligt att självmord tycks vara den enda utvägen.
Tänker också på de anhöriga och tågpersonalen.

Var rädda om er!

måndag 12 maj 2008

Förföljd

Måste ha samlat på mig en massa dålig karma igår eller nåt, för den här dagen var något i hästväg. Blev påhoppad på tåget på väg in till jobbet av en galen tant som skrek att jag skulle sluta stirra på henne. Jag var så trött att jag knappt fattade att det var mig hon skrek åt. Sedan gormade hon resten av resan, alla medtrafikanter var allt från kommunister till idioter. Det skulle polisanmälas och mitt i alltihop frågade hon om alla brukade gå omkring nakna hemma. Jag som hade tänkt slumra hela vägen in till stan. Jippie.

På hemvägen blev jag förföljd av en rejält påtänd kille, av någon anledning valde han att förfölja just mig, hur jag än försökte komma undan så kom han efter. Och argare och argare blev han förstås, så uppe i det blå att det inte gick att höra vad han sade. Men sedan, precis när jag kände att nu kommer han slå ner mig (han hade redan lyft armen mot mig ett antal gånger) så kom en kille som jag gått en infektionskurs tillsammans med som en räddande ängel. Efter ett tag gav den här påtända killen upp och lommade iväg. Är fortfarande skakig.

Möter ju en hel del sånt på jobbet, men då är det en helt annan sak. Där finns det resurser.

Och en annan helt osannolik sak (det kanske låter som om det är påhittat det här; men jag lovar att det är sant, jag har bara en förmåga att hamna i märkliga situationer) är att jag fick sällskap hem av en katt. Den följde efter mig från stationen, och nu har den lagt sig att sova i min säng =).
Säkert full av fästingar och annat mysigt. Jag skulle ju kunna bära ut den, men det är lite mysigt också. Bara den inte kissar i min säng eller nåt. Det skulle ju vara dagens höjdpunkt ;)

Morgonkaffe

Skulle inte kommit upp imorse om det inte vore för den där första koppen kaffe..

Antar att ni sitter på era jobb och sliter nu =). Jag har suttit i solen på balkongen och ätit frukost.
Tänkte bara ni skulle veta det..

söndag 11 maj 2008

Söndagkväll

Redan söndagkväll. Tiden bara flyger iväg när man är ledig. Jobbar kväll imorgon, så det blir lite sovmorgon iallafall. Tur det, måste jag säga. Har varit uppe halva nätterna den senaste tiden. Känns inte som att jag kommer bryta den vanan ikväll, såvida inte John Blund dyker upp i egen hög person ;).

Har slagit ihjäl årets första geting. Eller jag trodde att jag gjort det, men hittade honom krypande en bra bit bort en stund senare. Borde nog ha kontrollerat saken lite bättre eller åtminstone gjort mig av med kroppen.. Vet inte varför jag lät den ligga kvar på golvet. Tycker det är lite småläskigt med dessa kryp, så det fanns kanske nån sorts förhoppning om att saken skulle lösa sig på nåt mirakulöst sätt utan min hjälp.. Fick plocka fram dammsugaren istället. Har gjort mig av med många olika inkräktare på det sättet. Någon sade till mig att det inte är en säker metod, för de kan krypa ut igen. Men det löser jag genom att täppa till öppningen =).

Såg 88 minutes, men blev inte imponerad. Annars brukar Al Pacinofilmer fånga mig rätt snabbt. Kanske inte var på humör, eller nåt. Tyckte däremot Love Lies Bleeding, som jag såg för ett tag sedan, var riktigt bra.

Känns som att det kommer bli en låång vecka. Är bara ledig på fredag, annars jobb, jobb, jobb.. Och strejk på en annan akutmottagning. Fast jag gillar när det är lite fart och fläkt, det ska erkännas. Men det får gärna vara någon hejd på det hela..

Lite kul;
http://www.youtube.com/watch?v=WT_r9C9Jstw


Helt obetalbart när småfåglarna härmar storfågeln... :)



Morgondopp

Hade besök av grannarna ovanför imorse; dottern hade tappat sin mobil. Ut på balkongen och letade (ja, kastade en blick, snarare, såå stor balkong har jag inte).. Ingen mobil. Visar sig att mobilen hamnat i granntantens fontän =). Inte så roligt för de drabbade, men jag tycker det är helt underbart roligt. Av alla ställen den kunde hamna på...

Nu ska jag ut och njuta av sommarvärmen.

Nattuggla

Har varit ganska så effektiv under dagen, har planterat och fixat på balkongen. Kanske inte nådde upp till min vision om en egen oas direkt, men dock. Det finns några små plantor därute. Och de lär väl växa till sig så småningom och sprida väldoft omkring sig. Får jag hoppas. Kan ju ha råkat skaffa doftlösa blommor också, det finns ju såna. Fast de borde egentligen förbjudas =).

Höll på att tappa synten i golvet idag, det hade just varit snyggt. Hade glömt att den var så tung. Eller glömt och glömt, jag kånkar ju inte runt på den så ofta.. Fick för mig att den kanske plötsligt skulle fungera nu när den fått vila upp sig lite (jag vet; helkorkat!) men det gjorde den ju förstås inte. Men det var värt ett försök iallafall. Har hunnit njuta lite i solen också och fått lite färg. En underbar dag.

Vet vad jag vill ha. Ett liv fullt av skratt, kärlek, glädje, närvaro, passion och en massa underbara möten med människor. Och en del annat också.. Det är väl inte för mycket begärt? ;)

lördag 10 maj 2008

God morgon

Var uppe alldeles för länge inatt, fastnade framför datorn. Känns nu att jag sovit alldeles för lite den här veckan, men jag får väl ta en tupplur i solen senare under dagen. Just nu är jag lite taggad, har en del att fixa med här hemma. Det är inte direkt varje dag jag har energi till det, så det är väl bäst att passa på. Framförallt ska balkongen bli en skön oas. För tillfället ser det rätt bedrövligt ut, om jag ska vara ärlig. Grannen under mig har värsta trädgården, med fontän som porlar stillsamt och ljuvliga rosor som hon pysslar med allt som oftast. Själv tänker jag nöja mig med lite vackra blommor (lite enklare varianter; ingen rosenbuske) och tvätta av balkongmöblerna lite. Det räcker gott för mig. Jag har ändå utsikt mot havet, även om vattnet bara skymtar bakom all prunkande grönska för tillfället.

Hörde nyligen lite skvaller om granntanten med fontänen av en nyinflyttad granne. Kvällen han flyttade in och satt på balkongen och rökte såg han att hon hotade polisen med kniv och blev nerbrottad på marken. Han undrade vad sjutton det var för område han flyttat in i. Jag missade det där totalt, hade faktiskt gärna sett det, det är en rätt bastant dam, inte helt ung. Ser så beskedlig ut när hon går och påtar i rabatten och klappar sina katter. Ja, för att använda en kliché; I de lugnaste vatten... Jag har legat vaken många timmar på grund av att denna tant spelat nån radioteater eller ljudbok eller vad sjutton det nu är hon lyssnar på. Det värsta var en natt när hon spelade Boney M och skivan hakade upp sig mitt i "No Woman No Cry". Jag höll på att bli galen. Tänkte gå ner och titta om hon svimmat av där nere, men orkade inte, vågade inte.
Och jag skojar inte, det var i många timmar skivan hoppade..

Har funderingar på att avinstallera norman och skaffa ett annat virusprogram. På sista tiden har det bara krånglat. Dessutom verkar det slöa ner datorn rejält.

Lite tid ska det bli till att njuta i solen, vill gärna ha lite färg på benen..

fredag 9 maj 2008

I valet och kvalet

Känner hur mycket jag saknar min synth. Världens bästa ljud, helt underbar. Och har tystnat. Så sorgligt. Är i valet och kvalet om jag ska laga den (ja, lämna in den alltså) eller köpa en ny, mer uppdaterad.. Tror ljudkortet har lagt av. Brukar ju oftast få lust att skriva musik sena kvällar eller nattetid. Och grannarna uppskattar nog inte om jag börjar klinka på pianot mitt i natten.. Skulle vilja ha en rejäl workstation så att man inte behöver släpa instrument till dyra studios. Det blir väl en dyr historia, antar jag, för datorn behöver väl bli snabbare om den ska till att bli studio.

Förstår inte hur folk får tiden att räcka till.

M; kanske dags att spela på Engelen igen??

Äntligen fredag!

Har fått en del djurhistorier berättade för mig under dagen. Först om en stackars man som i godan ro matat en häst med morötter när hästen plötsligt bet av honom tummen. Och svalde den. Jag som trodde att hästar är vegetarianer; han kunde väl ha vett att spotta ut tummen igen? Men icke. Så det bidde ingen tumme för den stackars snälla mannen. Och antagligen inga fler morötter för den stygga hästen..

Sedan var det mamma som berättade om sin katt, som har fått för sig att ha ihjäl ekorrar. För några dagar sedan ringde några grannbarn på hos mamma för att informera henne om att hennes katt tagit en ekorre, som han lagt utanför hennes balkong. Jodå; mycket riktigt, där låg en död ekorre. Antagligen hade väl inte kissen kommit in genom balkongspjälorna med ekorren. Mamma ut med en plastpåse i handen och gör sig av med den döde. Idag hade kissen stolt kommit in med en ekorre i munnen och helt sonika lagt den i matskålen. Jag föreslog att hon skulle steka och sälja den, det kanske kan bli en bra förtjänst om hon får leveranser i den här takten..
Men hon har fått för sig att hennes katt bara tar sjuka ekorrar, så hon tror inte på några fler leveranser. Ja, vi får väl se.

Många olyckor kom in på jobbet under dagen; jag är sååå nöjd över att komma hem helskinnad, få sätta mig med benen i högläge och dricka en kall öl på balkongen. Det är fredag och ledig helg; kan det bli så mycket bättre?

Imorse klockan fem stod det en kontrollant vid busshållplatsen för att se om bussarna gick som de skulle. Bra att klagomålen från gårdagen hade någon effekt. Kom i tid till jobbet. På lunchen var det ju så fint väder och vi skulle sätta oss några stycken ute och äta. Helt sanslöst, men det började regna så fort vi satt oss ner! Men vi gav inte upp, det var ju varmt trots allt, och så ljuvligt att kunna sitta utomhus. Lite regn skadar ju inte. Tur att det inte spöregnade iallafall, skulle sett lite konstigt ut om en del av personalstyrkan var genomdränkt efter lunchen. Men när jag begav mig hemåt var det underbart, ljuvligt sommarväder..

torsdag 8 maj 2008

Kunde inte sova inatt. Så typiskt, visste ju att jag måste upp i ottan, men kom hem rätt sent igår. Det går ju inte bara att hoppa i säng det första man gör direkt. Nej, istället piggade jag på mig och var klarvaken större delen av natten. Sov högst tre timmar. Konstigt nog har det varit en jättebra dag iallafall. Har gått på larm större delen av dagen. Och kommit överens med alla möjliga apparater och maskiner. Borde kanske ha köpt en lott på hemvägen.

Annars är det märkligt det där med sömnen. Jag har aldrig problem att somna annars, men ska jag upp tidigt är det bara kört. Speciellt som jag bor en bit utanför Stockholm och är tvungen att gå upp typ mitt i natten när jag börjar sju. Tur att det är ljust nu på morgnarna. Och ännu mer tur att vi jobbar skift, tycker det är rätt bra med kvällspass. Nu sedan jag bytte jobb slipper jag nattpass, vílket jag är glad för. Inte för att det var svårt att hålla sig vaken, det var inget problem. Men det jobbiga kom dagen efter, speciellt efter flera nätter i rad; som att vara bakis fast utan att ha haft roligt, om ni förstår vad jag menar.

M är väl i Stockholm nu, antar jag. Utan att hälsa på sin gamle vän :( Fast jag antar att jag inte ska säga nåt; jag lyckades ju ligga däckad i influensa när vi hade en spelning inbokad uppe i skogarna nånstans i Dalarna. Men dit vågar man väl inte åka, även om man är frisk; jag har hört från en någorlunda säker källa om en björn som traskat runt utanför en vårdcentral. Fast den kanske behövde hjälp med något, vad vet jag... Björnar är lite luriga; de ser så himla kramgoa ut; man vill bara krypa in i den där lurviga famnen och mysa. Men då är det ju kört, förstås. Tur att man har så pass mycket vett i skallen att man iallafall förstår en sån sak. Men de ser så snälla och goa ut.

Bussarna kom inte imorse. Det är inte roligt klockan fem på morgonen. En annan busschaufför engagerade sig, det hela slutade med att hon fick köra oss istället. De två busschaufförer som skulle ha kommit hade enligt henne glömt bort tidtabellen (!!!). Ja, mycket ska man höra. Men det var alldeles för tidigt för att någon skulle orka bli riktigt arg. Man får hoppas de läser på tidtabellen till imorgon bitti..



onsdag 7 maj 2008

Vilken dag! Har precis bytt jobb, så nu pågår inskolning på typ hundra olika apparater, minst. Förstår inte hur jag ska kunna lära mig allt. Nästa vecka ska det sitta i ryggmärgen, då är mina tio dagars inskolning över och förbi. Och det kan ju komma in larm. Då går det ju inte att stå och fumla med någonting direkt. Fast precis så har det känts idag. Fumligt, förvirrat.

Det regnade när jag skulle hem; kändes passande till min sinnesstämning. Inte var det speciellt varmt heller. Förstår inte vart den där högsommarvärmen det skrivits om på löpsedlarna tagit vägen, inte är det hit iallafall. Just nu spelar det inte mig någon större roll. Men det vore trevligt med lite sol till helgen; då är jag nämligen ledig!! Tänkte jag skulle snygga till lite på balkongen. Är ju inte helt fel att sitta i solen..

Nu har det blivit stopp i avloppet i köket. Såg det när jag kommit hem. Men hur kul är det att fixa det en sån här dag? Nej, jag bara vägrar.

Nick Cave spelar i Stockholm snart, biljetterna blev förstås slutsålda på två röda. Hur sorgligt som helst att han kommer att vara så nära och jag ändå inte kan gå. Jag får väl spela hans musik hemma, blunda, dricka en kall öl och låtsas att jag är där :(


tisdag 6 maj 2008

vårdstrejken

Tänker på vårdstrejken, det verkar inte hända så mycket med förhandlingarna. Konstigt att det inte värderas högre i det här landet att ta hand om människor. Livet är så skört, vi borde vara mer rädda om varandra. Som det är nu går vårdpersonalen på knäna. Det sliter på människor, det här jobbet. Samtidigt tycker jag att det är världens bästa jobb. Men det är inte klokt att många undersköterskor kan tjäna mer än sjuksköterskor.. En del kollegor som tidigare jobbat som undersköterskor fick gå ner flera tusen i lön sedan de pluggat färdigt till syrror. Och ansvaret vilar ändå på oss.. Läste att de som förhandlar om våra löner själva sitter med ca 60 000 i månadslön.. Medan de tycker att vi haft en väldigt bra löneutveckling, så vi borde vara nöjda med våra löner på mellan 18000-24000. Jo. Allt beror på från vilket perspektiv man ser det.
Den senaste tiden har saker och ting gått sönder bara jag tittar på dem. Och det ställer till en hel del besvär för mig, för att laga och fixa saker är inte riktigt min starka sida. Och ändå försöker jag verkligen. Nu senast har min mp3 spelare gett upp. Mitt i en helt underbar låt bestämmer den sig för att helt enkelt sluta fungera. Och jag har inga planer på att ta isär den (om det nu är det man ska göra) för att laga den. Jag försökte det med min cd-spelare en gång i tiden och det slutade inte alls bra.. Så nu blir det till att köpa en ny. jag klarar mig inte utan musik på väg till jobbet.

Idag försökte jag vara duktig och byta ut glödlamporna i köket, men jag vet inte hur man har tänkt sig att vanliga dödliga ska kunna göra det.. Jag var tvungen att dra dit köksbordet för att försöka nå upp (jag är inte sååå kort som det låter nu) men lyckades inte skruva loss de där vita glaskuporna. Ändå försökte jag både länge och väl, blev nästan svettig. Vem har hittat på att sätta upp såna i taket? Det hela slutade med att jag muttrande fick dra tillbaka köksbordet igen och lägga mig på soffan och se en film istället. Jag tror att de där kuporna på nåt sätt blivit fastlimmade i taket. Men filmen var bra.