söndag 31 augusti 2008

Äntligen ledigt

Ledig idag, känns som det är evigheter sedan jag var ledig senast... så det känns rätt så bra =)
Är inget vidare väder bara. Hade gärna tagit med mig lite kaffe ut i solen annars.. Får nöja mig med att sitta inomhus och dricka.

Vaknade dock alldeles för tidigt imorse :/ Borde kanske ha gått och lagt mig lite tidigare än jag gjorde.. Just nu är jag någorlunda pigg i och för sig, men får väl se hur det blir framåt kvällen.. Ska få besök ikväll dessutom, så det vore ju lämpligt om jag kan hålla mig vaken :)
Försökte rädda ett spel på datorn men det verkar kört :(

Lördag

Idag jobbade jag med en tjej som gick sitt andra pass efter inskolningen. Tyckte lite synd om henne för vi var kort om folk och det rasade in patienter.. Inte så kul som ny direkt..
Upptäckte att vi hade en patient som var riktigt risig och insåg att vi behövde hjälp. Vi var bara två stycken och vi hade tusen grejor som behövde göras akut, åtminstone kändes det så :/ Och vi var tvungna att jobba med den dåliga patienten, förstås. Ringde koordinatorn för att få hjälp, de brukar kunna skicka över någon personal, men det fanns ingen att få :(
Så vi fick jobba på så gott vi kunde och hoppas på att alla andra patienter var någorlunda stabila.. Snacka om att man känner sig otillräcklig i det här yrket ibland.. hur mycket man än vill och försöker kan man inte vara på två ställen samtidigt tyvärr..
Hade en patient som sprang in på expeditionen och gömde sig under kvällen, hon blev livrädd för vi hade en del ilskna missbrukare som sprang runt och skrek och hotade oss. Vi var tvungna att köra ut en av dem till slut som började gå runt och hota våra patienter. Bad honom komma tillbaka när han blivit snäll :) Han var färdigbehandlad, så det var ingen fara med honom..

Har en kollega som har det riktigt tufft just nu. När vi satt och pratade på rasten var det någon som frågade honom om hur han klarar allt. Han pratade en stund men sedan plötsligt började han gråta och gick iväg. När han kom tillbaka sade han bara att han inte var rädd att gråta inför oss, men att han inte orkade eller ville gråta på jobbet. Det är liksom hans frizon på nåt sätt. Trots det vi jobbar med.
Så svårt att trösta. Finns ingenting att säga heller för den delen.

fredag 29 augusti 2008

Trötter

Idag var det inte lika intressanta föreläsningar tyvärr :(
Förstår inte heller varför de lägger de längsta dagarna på fredagar... hehe hela gruppen var halvsovande, ingen orkade ställa en enda fråga till föreläsarna under eftermiddagen.. Alla hade sina knep för att hålla sig vakna :) Själv ritade jag blommor och piffade upp det hela med en och annan spindel =D... tror det säger en del om hur intressant föreläsningen var... eller hur trött jag var, kanske ;) Det var inget nytt de kom med, så jag kände mig inte så inspirerad att hänga med riktigt... Även om jag faktiskt lyssnade lite förstrött iallafall =)
Det var en betydligt bättre föreläsning på förmiddagen.

Hur kallt får det bli i augusti egentligen?? Borde finnas någon lag som reglerar det där med vädret =D Var ju nästan frostskadad när jag kom hem :(

Har tydligen blivit beroende av sushi nu =) Det är ju bara hur gott som helst.

Borde verkligen ta en dust med datorn nu ikväll.. men... ska bara äta lite sushi och se lite film och... eeh..får se om jag blir lite piggare om ett tag ;)

En fågel flög rakt in i fönstret på skolan med rasande fart och föll ner på marken..stackarn.. men den verkade klara sig, var lite omtöcknad ett tag bara.. Hehe är ju inte så roligt egentligen, men det såg väldigt roligt ut just då =D

torsdag 28 augusti 2008

Föreläsning dagen lång

Har suttit och lyssnat på en helt suverän föreläsning hela dagen idag.. Samma föreläsare hela dagen.. Kombinationen av ett ämne som fascinerar mig och en riktigt rolig och intressant föreläsare gjorde att jag inte skulle ha tvekat att stanna kvar ett par timmar till om han hade fortsatt =)
Hehe annat var det igår, då fick jag kämpa för att hålla mig vaken och för att låta bli att kolla på klockan alltför ofta.. Det ser ju inte så bra ut, direkt :/ Men det var vansinnigt svårt att sitta och lyssna på en monoton bibliotekarie precis innan lunch om hur man skulle söka vetenskapliga artiklar och knåpa ihop sökord i databaser... hallå, been there, done that.. Sedan fick vi papper för säkerhets skull där allt hon sagt fanns beskrivet. Ifall vi inte skulle fatta, kanske...

Tog på mig ett extrapass på lördag, av ren barmhärtighet, förstås.. ;)

Verkar som om mamma har fullt upp med sin kattunge =D
Den har inte fått nåt namn än men det kan hända att det blir ett jag föreslog.. bara det att min mamma hörde helt galet... hehe kan bli riktigt roligt om hon tar det namnet =)

måndag 25 augusti 2008

Måndag i trafiken

Kom försent till jobbet. Inte speciellt mycket försent, men tillräckligt för att vara irriterande.
För jag var ute i god tid, vilket man inte med bästa vilja i världen kan påstå att tågen/bussarna var/är.. Fattar inte riktigt vad problemet är. Hur det ideligen kan uppstå signalfel och dörrfel och allt vad de skyller på :/
Imorse var tågen försenade. Nu på kvällen var de inställda :( Igen. På grund av signalfel.
Så det blev till att åka buss. Den här gången med en rent av livsfarlig chaufför.. Folks väskor for åt alla möjliga håll och några blev åksjuka :/
En stackars tjej kom och satte sig brevid mig efter att ha rusat fram till chauffören mitt under resan; visade sig att hon satt sig på fel buss trots att hon frågat busschauffören när hon klev på om han stannade vid hennes station... Så hon fick ringa sin man som skulle komma och hämta henne. Vid ändhållplatsen eftersom det var en direktbuss och chaffisen vägrade stanna någon annanstans och släppa av henne :/ Hon var minst lika irriterad som jag av trafikkrånglet, hon funderade allvarligt på att byta jobb för att slippa ifrån resorna. Börjar bli lite jobbigt att det aldrig fungerar som det ska..

Mötte en god vän som jag inte sett på evigheter på jobbet idag =) Tack och lov var det en ovanligt lugn kväll så jag hade tid att prata en stund :)

Morgon

Vaknade en bra stund innan alarmet skulle ringa imorse :)
Tycker det ändå var en bra start på måndagen, alltid skönare att få vakna själv än att bli halvt ihjälskrämd av en envist pipande mobil.. Känner mig relativt pigg också vilket är lite ovanligt en halvgrå måndagmorgon :) Får väl se om det håller i sig under resten av dagen..
Har hunnit ladda mp3n nu på morgonen, hade missat det i helgen och fick åka utan musik :(
Resorna känns minst hundra gånger längre utan mp3n..

Har laddat med rejäl frukost och en massa kaffe också, väl medveten om att det är måndag och det finns risk att det inte blir tid för mer kaffe under dagen eller kvällen ;)

söndag 24 augusti 2008

Fin helg

Har haft en jätteskön helg måste jag säga :)
Mår riktigt bra just nu.
Till och med vädret har varit helt okej. Har kunnat sitta ute och fikat både i lördags och idag =)
Och hör och häpna, men ikväll gick faktiskt tågen i tid för en gångs skull :O
Den enda smolken i bägaren just nu är att måndagen närmar sig med stormsteg :/
Och jag gillar verkligen inte måndagar :( Istället vill jag ha mer helg, mer ledighet..
Jobbar iallafall kväll imorgon, alltid skönt med sovmorgon. Den här veckan börjar jag dessutom plugga så det blir inte så många arbetsdagar... Inte så dumt att få en liten paus från jobbet, även om det bara rör sig om några dagar här och där under hösten och vintern..
Och även om det innebär en hel del att läsa :/ Tycker det är rätt så intressant trots allt =)

Min mamma har skaffat sig en liten kattunge i helgen.. Tror hon har tyckt det varit rätt tomt utan sin gamla katt som blev ihjälbiten, så det blir nog bra.. Låter som den är jättesöt på hennes beskrivning :) Tydligen ganska lugn, iallafall än så länge, och dessutom bra kelig.

Hoppas ni får en riktigt fin dag imorgon trots att det är måndag!

lördag 23 augusti 2008

Fredag

Igår var det rätt dramatiskt på jobbet. Visade sig att en av mina patienter brutit en halskota och var tvungen att stabiliseras fort. Stackaren hade snubblat hemma :/ Otroligt hur vissa kan kliva helt oskadda ur helt demolerade bilar och andra snubblar över en tröskel och slår halvt ihjäl sig..

Tror jag har jobbat alldeles för mycket den senaste tiden. Märker att det blir svårare och svårare att hålla distansen till jobbet, mycket går raka vägen in och berör mig alldeles för mycket.
Tur att jag är ledig i helgen åtminstone =) Och nästa helg också för den delen =D.

Någon satte på os- sändningarna på några datorer bakom disken igår =) Vi var ju tvungna att se Klüft förstås.. Det visade sig att bara en person hann se nåt iallafall, det var helt enkelt för mycket att göra :/
Träffade en kompis efter jobbet och drack lite öl på en uteservering.. Känns som man får passa på att sitta ute medan tid är, snart är det säkert alldeles för kallt för såna aktiviteter :(

På tåget på väg hem var det en envis geting som surrade ilsket runt mig. Fattar inte, sover de aldrig de där otäckingarna ?? Hur som helst var det lite roligt, för den flög upp i lampan i taket och så plötsligt föll den ner som en sten på golvet. Vet inte om den tappade balansen där uppe eller nåt... Sedan låg den och kravlade en bra stund nedanför mina fötter, jag funderade ett ögonblick på att sparka bort den, men vågade inte ifall den skulle stickas ;)

Visade sig att det var en patient på tåget. Kom och frågade om någon medicinering :/
Hehe vet inte om jag gav något vettigt svar för jag var jättetrött och inte helt nykter heller för den delen ;)

onsdag 20 augusti 2008

Tågkrångel

Har väntat på den här veckan hela våren och sommaren..
Veckan när tågtrafiken skulle köra igång igen och det eviga tröstlösa bussåkandet skulle vara över och förbi... Vet inte varför jag inbillade mig att det skulle funka den här gången.
Vis av erfarenhet som jag trots allt är, borde jag väl ändå förstått att det kommer vara minst lika mycket problem i fortsättningen också..
Tågen har inte gått i tid en enda gång när jag rest sedan de körde igång trafiken i måndags.
Det är signalfel hit och tekniska fel dit, tåg som är sena av oklar anledning och tåg som är sena för att dörrarna inte gått att stänga :/ Ikväll ingen information överhuvudtaget. Anslutande tåg inväntade inte det försenade tåget heller utan hade gett sig av. Om det nu ens gick. Vem vet, det kan ju ha varit inställt också :/ Blev nästan en timme sen hem :(
Visade sig att det var väldigt mörkt på hemvägen. Vet inte om det sparas in på gatubelysningen eller nåt... Tur att jag har ficklampa i mobilen =)

Persienngubben hade ringt typ fem gånger under dagen. Och lämnat meddelande om att jag skulle ringa upp för att boka tid.. Behöver han pengarna tro =) Börjar bli orolig att han missuppfattat min beställning och kommer dragandes med persienner i rent guld =D

Trodde för ett tag att det skulle bli rätt ensamt ett tag framöver med bara jobb och plugg, men det visade sig att jag hade fel =) Verkar som att det blir en del annat också. Har en stående inbjudan till en god vän som bor på landet :) Hehe han har lovat att bjuda på massor med vin och bra musik om jag bara pallrar mig iväg =) Tror det finns en del klappvänliga djur där också, om jag förstått det hela rätt ;) Verkar dessutom vara fest på gång på jobbet =)

söndag 17 augusti 2008

Ny dag, ny dialekt

Vågar knappt berätta om det, men idag när jag gick för att ge smärtlindring och sätta nål på en man med enorma ryggsmärtor, fick jag frågan om jag kom från jämtland... :/
Jag kunde bara inte hålla masken, så jag började skratta och berättade om att jag blev tagen för att vara finländare igår.. och förklarade att jag aldrig satt min fot i jämtland.. Vid det laget hade medicinen börjat verka också, så mannen kände sig lite "hög" berättade han för mig och skrattade han också. Och inte så lite heller.. han skrattade så att tårarna rann när han sade att jag nog inte ens visste var jämtland låg =) Såna förolämpningar svarar jag förstås inte på ;)
Måste helt enkelt vara halsinfektionen som ställt till det så för mig ;)
Får diskutera saken med någon läkare imorgon bitti =) Så här kan det ju inte fortsätta...

Var mycket att göra hela dagen.. inte en lugn stund, och ändå tyckte jag tiden sniglade sig fram..

lördag 16 augusti 2008

Med finländsk brytning

Gick under kvällen till en bastant lite äldre dam för att ge lite vätskedrivande läkemedel.
Förklarade först vad det var för något hon skulle få och så vidare.
Hon kikade en stund på mig medan jag gav injektionen och sedan sade hon lite oväntat;

- Vilken del av Finland kommer du ifrån?
-??
-Jo, jag undrar vilken del av Finland du kommer ifrån, jag hör att du bryter på finska...
-??

Jag blev så paff att jag inte fick fram ett ljud.
Tänkte att jag måste åkt på något nytt, riktigt elakt halsvirus ;)

-Själv kommer jag från Tornedalen, sade hon stolt med ett brett leende och börjar sedan prata finska med mig. Av vilket jag inte fattade ett ord. Kan bara två ord på finska och vilka de är tänker jag inte avslöja här =)
Sade bara snabbt att jag var från den svenska huvudstaden, flushade nålen och gick därifrån..

Jobbade förstås med underskötaren som brukar driva hårt med mig.. han bara skrattade, fick inget vettigt ur honom under resten av kvällen :/
Vet inte hur jag ska kunna ta mig igenom den här hösten med min värdighet i behåll ;)

fredag 15 augusti 2008

fel tid

Vet inte vad som hände igår, tror jag måste skylla på att jag faktiskt inte mådde något vidare och dessutom hade feber när jag åkte till jobbet.. Räknade helt galet på tiden och åkte över en och en halv timme för tidigt till jobbet :(
Hehe var tvungen att skratta när jag såg vad klockan var...helt otroligt :) Hur många gånger har jag åkt den där vägen egentligen... fattar inte hur jag tänkte..hade till och med stängt av en spännande film för att hinna i tid...
Hehe kunde ju inte dyka upp på jobbet så tidigt, då kan ju folk tro att man inte har något liv ;)
Tog en promenad i kylan och blåsten men insåg att det inte var någon vidare smart idé efter ett tag.. frös så jag skakade :(
Ångrade att jag gått med på att ta nattpasset när jag kom in på jobbet.. Det var totalt kaos.. vi hade inte en lugn stund på hela natten. Var ju i och för sig bra på ett sätt eftersom tiden gick fort.

Idag ska jag se klart filmen =)

torsdag 14 augusti 2008

Persienngubben

Imorse när jag hade kunnat sova ut för en gångs skull vaknade jag förstås jättetidigt :/
Försökt somna om men det var helt kört.. Blir lite stressad av det med tanke på att jag ska jobba natt.. Brukar ha svårt att sova på dagarna när jag jobbar natt så jag brukar försöka sova så länge jag kan på morgnarna istället.. Men det går nog bra ändå skulle jag tro.

Persienngubben dök verkligen upp imorse =) Han ringde innan och då tänkte jag att nu är det väl bil- eller busskrångel eller nåt liknande.. Men det visade sig att han glömt någon mapp hemma och bara ville kolla om jag hade ett måttband.. Och det har jag ju förstås.
Han var riktigt rolig, pratade och skämtade hela tiden. Visade sig inte vara så lätt att välja färg på persiennerna heller.. Svart blev jag avrådd ifrån för då kan tydligen hela fönstret sprängas om solen ligger på för länge :O Hehe vågade inte riskera nåt sånt förstås :)
Det tog en stund innan jag bestämde mig, fick höra en hel del om hans jobb på en begravningsbyrå och om hur han monterat in persienner i guld hos någon familj.. Han hade försökt avråda men de envisades. Och det hade tydligen blivit riktigt snyggt..
Jag valde någon matt silverfärg till slut.

onsdag 13 augusti 2008

fel rum

Vi har en rätt rå men hjärtlig stämning på jobbet =) En av de lite äldre underskötarna brukar alltid skylla på mig om nåt ser lite rörigt eller skräpigt ut, eller om någon patient har försvunnit eller så ;) Hehe blev redan tidigt på morgonen beskylld för att ha slängt ett helt berg av tvättsäckar och soppåsar utanför rummet där jag stod och jobbade.. gav igen förstås =)
Sedan bar det sig inte bättre än att jag skulle gå på ett larm, 0ch han kom knallande strax efter mig.. och såg när jag råkade låsa upp visningsrummet (för avlidna) istället för akutrummet :/
Har aldrig hänt förut..får skylla på att jag sov alldeles för lite inatt eller nåt...
Han bröt förstås ihop av skratt och berättade genast för resten av larmteamet att jag inte trodde på någon positiv utgång för den här patienten...
Behöver jag ens berätta att eftermiddagen blev tuff för mig... ;)
Nu flinar han glatt så fort han får syn på mig och jag kommer nog att få det jobbigt framöver...

Vår kollega som bakar överraskade oss idag igen med nya mästerverk =)
Supergott förstås. Vi fattar inte hur han hinner och orkar bara..

Är riktigt trött nu och har dessutom fått lite ont i halsen och huvudvärk :(
Och jag som har massor att göra imorgon, plus att jag tackat ja till att jobba natt då också..
Tror det blir bra om jag får sova lite...
Ska bara krypa upp i soffan och se lite film först =)

tisdag 12 augusti 2008

Möten

Mötte hajfiskaren idag igen på bussen =) Riktigt trevligt sällskap att starta dagens äventyr med.
Visade sig att han och hans fru snart skulle ge sig ut och resa igen, den här gången skulle de åka långt upp till ett ställe där man fångar lax med håv :) Sedan kom vi in på mer dystra samtalsämnen som andra världskriget och förintelseläger och lite annat :/
Tror det var mitt fel dessvärre för jag sade att jag precis sett "Band of Brothers" men blivit snuvad på slutet :( Då berättade han att han sett Auschwitz och hur jobbigt det hade varit.. Jag hade ungefär samma upplevelse när jag besökte Teresienstadt. Hur skrämmande det var att se det i verkligheten. Och höra historierna om vad som försiggått bakom murarna.

Tror det hade varit bättre om vi hållt oss till att prata fiske :/
Hade svårt att värja mig mot alla sorgliga livsöden jag mötte under kvällen... f-n vad orättvist livet kan vara ibland.. blev dessutom påmind om en kollega jag jobbat med som dog för ganska precis ett år sedan. Tror fortfarande jag ska möta henne en morgon glatt leende vid stationen i väntan på tåget.. Fast jag vet. Minns fortfarande vårt sista samtal.
Grymma, grymma värld.

Förseningar i trafiken på hemvägen på grund av skadegörelse. Bussen väntade som tur var =)
Visade sig att det regnade in i bussen :/

Ska snart upp igen, börjar tidigt imorgon :(

Morgon

Är inte alls lika pigg idag :(
Blev väckt av persienngubben som ville berätta att han inte dök upp igår..nähä, gjorde du inte, var jag på väg att svara, men lät bli... Han skyllde på att bilen gått sönder. Konstigt att han inte ringde igår då, kan jag tycka. Hursomhelst bokade vi en ny tid. Han lovade att komma om han så skulle ta bussen =) Hehe ska han ta bussen lär han väl knappast dyka upp, det vet jag ju vid det här laget..

Kunde inte somna om sedan. Trots att jag var hur trött som helst.. Irriterande. Minst sagt.
Har iallafall hunnit dricka en del kaffe nu på morgonen =)

måndag 11 augusti 2008

Effektiv start

Har varit riktigt effektiv nu på morgonen trots att jag inte kan påstå att jag hoppade upp ur sängen med ett skutt direkt.. Det tog ett tag innan jag kom upp, snoozade en hel del =)
Låg sedan och läste och drack kaffe i sängen innan jag klev upp :)
Men sedan dess har jag hunnit med och orkat =) träna och dessutom städa lite..
Hehe tycker det verkar båda gott inför denna måndag, kan kanske bli hur bra som helst ;)

Datorn och jag är inte helt överens om en del saker. Tycker jag borde vinna den kampen men det återstår att se :/ Fattar inte hur han kan låtsas att han inte hittar det jag ber honom om... hehe han hoppas väl på lite lugn och ro förstås men jag tänker inte ge mig ;)

Känner mig rätt så pigg nu, så jag antar att en slöhelg då och då inte är så dumt iallafall =)

Skulle ha dykt upp en persienngubbe nu på morgonen, men än har han då inte synts till.. Har varit likadant vid andra tillfällen också. Har i ärlighetens namn aldrig sett till någon sådan.. är inte helt övertygad om att det någonsin kommer dyka upp någon här :)
Han skulle ju ha kommit redan i juni egentligen..
Ventilationsgubbarna däremot springer här titt som tätt och justerar saker :/

Hoppas ni får en fin måndag!

söndag 10 augusti 2008

Söndag kväll

Har haft en riktigt bra helg trots lite tråkväder. En perfekt slöhelg faktiskt.
Sett en massa bra film, ätit god mat och haft helt underbart sällskap.. =)
Kan inte begära mycket mer av en ledig helg ;)
Blev väckt en natt av att en tavla trillade ner.. Den föll inte ljudlöst direkt, för att uttrycka det hela milt :) Jag blev så rädd att jag skrek högt och trodde min sista stund var kommen, tills jag förstod vad som hänt.. Tur att man har ett någorlunda starkt hjärta iallafall, som klarar av en del påfrestningar ;)

Märkligt dock och en smula orättvist att man bara tycks bli ännu tröttare om man slappar en helg :/
Borde ju annars vara det perfekta sättet att ladda batterierna på inför en tuff arbetsvecka..
Fast det kanske man gör ändå, bara det att det inte märks så tydligt samma dag, det kanske visar sig dagarna efter...
Vem vet, jag kanske skuttar upp ur sängen i morgon bitti alldeles fulladdad med energi.... fast just nu känns det inte så, direkt... fortsätter nog söndagkvällen i samma anda som resten av helgen och lägger mig och läser en bok eller nåt ;)

Idag har det varit hur mysigt som helst, önskar att dagen vore lite längre bara.. Fattar inte att det är måndag imorgon igen :/ Hade gärna varit ledig en dag till... eller två, till och med ;)

Klart att det skulle börja regna när jag klev av bussen nu på eftermiddagen.. Men var på så gott humör att det inte gjorde mig ett dugg =)

onsdag 6 augusti 2008

Tid

Märkligt hur fort tiden kan försvinna ibland. Och hur långsamt den passerar vid andra tillfällen.
Trodde jag hade gott om tid på mig imorse. Måste ha rört mig i snigelfart på väg till jobbet eller nåt, för när jag väl kom fram visade det sig att jag var tvungen att stressa för att hinna byta om..och ingen tid blev det över för kaffe heller :(
Hehe som tur var hade jag redan druckit kaffe på morgonen =) hade kunnat bli en riktigt tuff dag annars..

Vi har en kollega på jobbet som är hur duktig som helst på att baka. Och han brukar överraska oss ibland med något mästerverk :) Idag var en sån dag. Det talas om hans bakverk i dagar efteråt.. Och det blir ett väldigt spring fram och tillbaka ut i fikarummet när ryktet går om att han har bakat =) Senast hade han bakat någon chokladtårta av något slag, folk var helt lyriska när de talade om den.. jag hann inte smaka tyvärr :(

Ska upp hur tidigt som helst imorgon bitti (nästan mitt i natten alltså) så jag borde egentligen ligga och sova nu.. Men tiden har visst försvunnit lika fort nu på kvällen som imorse :/
Är nog inte speciellt synd om mig iallafall, för sedan är jag ledig i tre hela dagar.. nästan som en hel liten semester ;) Önskar verkligen innerligt att solen och värmen kommer tillbaka i helgen..

Har inte vågat säga nåt tidigare, men jag har träffat någon =)
Och han är bara hur fin som helst.

söndag 3 augusti 2008

Den gamle mannen

Blev tillsagd att skicka hem en gammal man idag på jobbet. Det visade sig bli en riktigt jobbig uppgift :/ Han hade ingen hemhjälp, ingen som kunde se till honom. Han hade kommit in i morgonrock och tofflor. När jag gick in för att prata med honom stod han och höll sig i sänggrinden och såg så förvirrad och ledsen ut att jag bara ville krama om honom och säga att allt kommer att ordna sig. Vi pratade ett tag eftersom jag ville ha lite koll på hur han hade det hemma, när han plötsligt börjar prata om var han lagt sitt busskort. Han letade lite tafatt i fickorna på morgonrocken och sedan tittade han hjälplöst på mig och frågade om jag inte tyckte att han var förvirrad. Han upplevde själv att han var det. Bestämde mig för att jag inte kunde skicka hem den mannen. Men läkaren tyckte annorlunda. Så undersköterskan fick ta honom i handen och órdna med hemtransport.. Jag var tvungen att titta bort när han stapplade iväg, tycker det känns hemskt att skicka hem dessa gamla och ensamma människorna sent på kvällen. Undersköterskan upplevde samma sak. Men sen ville det sig inte bättre än att mannen uttryckt i receptionen när han väntade på transporten att han inte orkade åka hem utan att han kände sig riktigt sjuk. Så mannen kom tillbaka. jag ordnade en avdelning åt honom rekordsnabbt och meddelade sedan den nya läkaren som precis gått på sitt skift att han hade plats. Resten av kvällen satt han i en rullstol framför kirurgdisken och höll ett stadigt tag om sin väska. Och jag var lite lugnare till sinnes =) Hade aldrig kunnat sova om han inte hade kommit tillbaka.
Blir riktigt illa berörd av alla dessa gamla människor som blir runtskuffade utan att kunna få den hjälp de så väl behöver.