torsdag 23 oktober 2008

Uppdatering

Det har varit mycket plugg den här veckan. Gruppredovisningar i två dagar. Tenta igår. Jag var ju lite rädd att vår gruppredovisning skulle bli rena katastrofen =) men vi klarade oss nog hyfsat tror jag. Hehe vi tog oss iallafall igenom det med livet i behåll :)
Egentligen skulle vi ha redovisat efter lunch i förrgår, men så blev någon föreläsare tvungen att korta av sin föreläsning och vår lärare ställde frågan om någon grupp kunde tänka sig att börja. Och då hör jag hur en tjej i min grupp anmäler oss som frivilliga :/
Men tack så mycket.. Jag hade tänkt gå igenom vad jag skulle säga på lunchen och ladda lite, nu blev det att bara gå upp och sätta igång :(
Som tur var drabbades jag inte av tunghäfta eller någon annan obehaglig åkomma utan lyckades säga det jag skulle iallafall =)
Sedan var det förstås väldigt skönt att ha det avklarat och bara sitta och lyssna under resten av dagen.. Vi fick en del revideringar som vi måste göra förstås, men inte alltför mycket.
Tentan vågar jag inte yttra mig om än hur den gick.

Igår var jag på bio och såg Mamma Mia. Tyckte den var helt underbar, glömde allt om tentor och annat elände och gick ut från biografen med ett leende på läpparna =)

fredag 17 oktober 2008

Längtar


Märkligt vad sakta tiden kan gå när man längtar efter något..

torsdag 16 oktober 2008

Träningsvärk

Jobbade natten till idag. Blir alltid så seg och slö dagen efter :/
Känns som jag har varit ute och svirat natten lång...benen är tunga som bly.. Hehe idag har jag dessutom träningsvärk i armarna efter att ha hållt emot vid en reponering av en bruten underarm. Fick stå i ungefär en halvtimme innan benet hamnade rätt igen.. Tungt att stå still och bara hålla så länge. Jag är tyvärr inte riktigt lika stark som pippi, så jag måste väl träna mer förstås :/ Hehe sköterskan som skulle gipsa satt helt fräckt på en stol och tittade på medan vi drog i armen.. log gjorde hon också och frågade emellanåt om vi tyckte det var jobbigt :D
Själva gipsningen tog ju bara några minuter...lite mer finlir det än att stå och dra i en arm..
Det gäller att vara välja rätt uppgift snabbt ;)

Idag har jag mest legat i soffan och kollat på film..och mer film ska det bli tänkte jag =)

tisdag 14 oktober 2008

Sovmorgon igen

Skulle egentligen ha börjat klockan sju idag.. men hade sådan tur igår att jag blev tillfrågad om jag inte kunde byta pass till att jobba kväll istället. Passade mig utmärkt, för imorgon jobbar jag natt :/ och visste inte riktigt hur jag skulle få ihop det rent sömnmässigt med att gå upp fyra på morgonen ena dagen och sedan jobba natt dagen efter..
Så jag fick sova ut imorse, och vaknade till ett strålande solsken =)
Ingen dum start på dagen alls. Nu har jag njutit av frukost i lugn och ro..

Igår mötte jag en patient som skakade om mig rejält. Han var yngre än mig, svårt handikappad och dessutom väldigt sjuk. Hade två assistenter som skötte om honom dygnet runt. Jag fick ett brev i handen där han förklarade sina problem. Och jag kände mig plötsligt så otillräcklig och hjälplös. Maktlös. Vad gör det lilla jag kan göra för honom för skillnad? Önskade återigen att jag hade händer som kunde hela.. Men fick nöja mig med att göra illa honom genom att ta kontroller och prover :/ Och fick trots det bara ett vänligt leende tillbaka. Så jag gick hem med en känsla av tacksamhet. Att det finns människor som orkar med att le trots att de är så hårt drabbade och svårt sjuka.

söndag 12 oktober 2008

På resande fot

Den här söndagen har jag inte legat på latsidan direkt. Det har varit fullt ös ända från tidigt imorse, nästan iallafall :) Var tvungen att åka runt halva stan för att komma till platsen där gruppen skulle träffas mitt på dagen.. Nästan två timmars restid..jättekul :/
Om man räknar med nästan tre timmars restid hem nu på kvällen (inklusive en hel del väntetid ute i kylan) så förstår ni hur rolig den här söndagen har varit :/
Vi hann göra färdigt arbetet iallafall men misstänker att det kommer att bli en hel del kompletteringar att göra efteråt.. Men nu känns det ändå skönt att vi fått med det mesta och att det är ivägskickat.. Nu är det bara den muntliga presentationen som ska göras och den lilla petitessen att plugga på inför tentan.. hehe både tentan och redovisningen är i början på nästa vecka.. känns en aning stressigt.. Men vi uppförde oss åtminstone väldigt civiliserat idag, så det blev betydligt lugnare och trevligare än jag hade befarat..
Innan jag åkte iväg imorse hann jag dessutom både tvätta lite och plugga en del =)
Hade nästan behövt vara ledig imorgon för att vila upp mig efter den här lediga helgen ;)

lördag 11 oktober 2008

Lättskrämd

Det visade sig bli en ganska okej kväll trots allt. Det var bara jag och en tjej till från gruppen som satt och jobbade, det funkar jättebra att jobba med henne och vi gjorde så mycket vi bara kunde utan att de andra gruppmedlemmarna var närvarande. Den självutnämnde ledaren för gruppen meddelade bara via mejl att hon hade fått tips på vetenskapliga artiklar som hon skulle få först i morgon av en arbetskamrat.. eeh.. vi har redan lagt ut en massa artiklar som förslag och iallafall en gruppmedlem har valt vilka hon tyckte kunde användas...vet inte om vår ledare inte fattat att artiklarna låg där eller om hon inte tyckte att de dög... känns inte det minsta likt ett grupparbete det här :/
När vi skrivit ett tag började det plötsligt tjuta utav bara sjutton i lokalerna på skolan.. jag flög upp från stolen och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen.. Medan min kurskamrat lugnt satt kvar på sin stol och pratade i mobilen med sin kille.. Helst av allt ville jag rusa ut därifrån innan väktare skulle storma lokalen =) men eftersom hon fortsatte att prata så lugnt i mobilen så bet jag ihop och försökte koncentrera mig på arbetet istället.. Det gick sådär :/
Tyckte jag hörde ljudet av tunga väktarfötter närma sig hela tiden...men ingenting hände..tack och lov =)
Tjutandet tystnade efter en evighet, kurskamraten slutade prata i mobilen och jag kunde andas ut igen.. Fick någon kommentar om att jag verkar vara väldigt lättskrämd av mig men låtsades inte höra ;)
Sedan gick vi och åt lite pizza istället =)
Hade en svag förhoppning om att vi skulle slippa träffas imorgon och jobba med det här attans grupparbetet men det verkar bara vara att kapitulera. Imorgon är det dags för den stora drabbningen.. Hela gruppen (minus ledaren som måste jobba men som skulle springa fram och tillbaka och hjälpa till lite då och då) ska träffas imorgon eftermiddag. Tror det kan bli hur galet som helst.. Hehe skulle till och med kunna sluta i slagsmål om det vill sig illa :D

Lördag

Vaknade tidigt förstås, det var fortfarande alldeles mörkt ute då så jag drog täcket över huvudet och försökte somna om. Det lyckades inte alls. Istället började jag fundera på hur det skulle gå med grupparbetet..till slut var jag tvungen att gå upp och sätta på lite kaffe istället..
Jag har verkligen inte alls någon vidare lust att sitta och jobba med grupparbetet idag :/
Sitta instängd i en skola en ledig lördageftermiddag/kväll och under tidspress försöka få till nåt vettigt och intressant...nej skulle hellre gå på bio och sedan efteråt sitta på något mysigt kafé med en god vän =)

Herr dator är onödigt seg idag, gillade väl inte att bli väckt så tidigt antar jag ;)

fredag 10 oktober 2008

Trubbel i gruppen

Idag har jag varit ledig, det känns riktigt bra trots att jag hållt på att städa och fixa här hemma.. Det är till och med så lyxigt att jag är ledig hela helgen, hehe tre dagar i sträck alltså =)
Tyvärr har vi deadline för grupparbetet på måndag, så det mesta av helgen kommer nog att gå åt till det... men det känns ändå skönt att vara ledig.. får ju sovmorgon och allt :)
Är inte helt övertygad om att grupparbetet kommer att bli klart innan deadline dock.. Gruppen fungerar inte alls som en grupp, så mycket är säkert iallafall. Den sura tjejen som utnämnt sig själv till ledare har plötsligt fått fnatt och har skrivit ett mejl där hon bittert skriver att hon ger upp och att vi får klara oss utan henne i helgen... Med deadline på måndag.. Den enda killen som är med har hakat upp sig på ett scenario och tycker att det vi andra bestämt inte funkar överhuvudtaget, han tycker att vi att vi krånglar till det och att alla borde tycka som honom.. Bara det att han inte läst instruktionerna om vad arbetet går ut på tror jag..
En tredje tjej kommunicerar inte alls... Lika bra det kanske :)
Jag och en annan tjej ska iallafall träffas imorgon och jobba för fullt med arbetet, vare sig någon annan dyker upp eller inte.. Hehe vågar inte ens tänka på hur den muntliga redovisningen kommer bli, kanske slutar med pajkastning eller nåt ;)
Borde egentligen sitta och läsa lite vetenskapliga artiklar på engelska nu och anteckna flitigt men känner nåt slags motstånd mot själva idén.. Det är ju ändå fredag kväll liksom.. fast får väl skylla mig själv antar jag, för har skjutit upp artikelläsandet i det längsta för det lockar mig inte alls av någon konstig anledning ;)

tisdag 7 oktober 2008

Jaså

Det ska bli en sådan dag idag :/

Morgon

Tänkte jag skulle sova ut ordentligt nu på morgonen. Är ledig idag nämligen =)
Vaknade rätt så tidigt iallafall och kunde bara inte somna om :/ Riktigt märkligt det där tycker jag, för om jag var hade varit tvungen att gå upp för att åka till jobbet kan jag lova att jag hade kunnat somna om på fem röda.. Kravlade mig upp ur sängen och satte mig vid datorn istället och upptäckte att den grupp jag jobbar med skolarbetet med inte verkar vara helt stabil :/
Känner att jag varken har ork eller tid över att engagera mig i att någon självutnämnd ledare för gruppen skickar otrevliga mejl till höger och vänster och sedan skyller på att gruppen inte fungerar. För oss andra funkar det bra iallafall.
Vi ska jobba med grupparbetet under eftermiddagen/kvällen är det tänkt, men nu verkar det som en del inte tänker komma.. Men vi som ska dit jobbar bra ihop så det kanske blir betydligt mer gjort istället :)

måndag 6 oktober 2008

Måndag igen

Idag var det riktigt lugnt på förmiddagen på jobbet =). Så lugnt att det nästan kändes overkligt. Alldeles tyst, inget springande i korridorerna.. Så vi gjorde nåt som man absolut inte bör göra.. Vi uttryckte högt det alla gick runt och tänkte. Att det var så lugnt och att det faktiskt var ganska så skönt.. Sedan tog det inte många minuter innan det brakade loss förstås :/
Det slår aldrig fel... säger man att det är lugnt är det garanterat slut på lugnet i nästa minut..
Vad nu det beror på. Resten av dagen blev riktigt hektisk. Jag hade planer på att gå på lägenhetsvisning på kvällen men var tvungen att jobba över en stund så det var kört med den visningen :(

torsdag 2 oktober 2008

Plugg

Idag var det min enda lediga dag den här veckan. Med andra ord borde jag väl ha kunnat unna mig en riktigt lyxig dag med lite lugnt flanerande på stan, dricka en latte på något mysigt fik, shoppa lite höstkläder och kanske till och med en och annan sko eller stövel :D
Men nej då. Jag var tvungen att åka in till skolan för att hetsskriva på vårt grupparbete som ska vara inlämnat i slutet på nästa vecka :/
Livet är lite väl hårt ibland, tycker jag.
Lyckades ändå vara rätt så effektiv och hann skriva en del innan min kurskamrat anlände.
Var så engagerad att jag till och med glömde bort att gå iväg och äta någonting =)
Sedan upptäckte vi när vi skrev att det fanns en hel del frågetecken som behövde rätas ut och lite fler kemiska ämnen vi behöver kolla upp och lite sådana småsaker :/ Men jag tror ändå det går rätt lätt nu när vi vet exakt vad som saknas i arbetet. Blev också smärtsamt medveten om hur mycket det är kvar att lära in.. Bara sjuttiotolv böcker ungefär :(
Så ikväll säger jag som nalle puh :D