lördag 5 juli 2008

Dessa bussar..

Fredagen visade sig bli rena måndagen :/
Hade sovmorgon och gav mig iväg i god tid till bussen för att vara säker på att komma i tid till jobbet. Känns ju inte så bra att komma försent när man börjar 14.00...
Anlände som första person till busshållplatsen =) En hel del människor anslöt sig lite senare, uppenbarligen en del som jobbar iallafall trots att det är mitt i sommaren och allt.. Minuterna förflöt i lugn och ro till en början. Solen sken och folk passade på att blunda och njuta av värmen.
Efter ett tag började folk plocka upp mobiler och kolla på klockan.. bussen verkade vara försenad.. Små suckar började höras och lite tyst mummel om sena bussar.. ingen vågade klaga särskilt högt eftersom vi ändå fått dispens och inte skulle bli drabbade av buss-strejken. Det gäller att inte sucka och klaga för högt så att de får för sig att utöka strejken ytterligare ;)
När drygt en halvtimme gått utan att den minsta tillstymmelse till buss dykt upp började en del att ringa jobbet och berätta att de blev sena. När nästa buss dök upp, försenad, men vaddå, den kom ju iallafall, och dessutom stannade den =) fick den stackars busschauffören ta emot en hel del sura kommentarer. Och frågor. Och funderingar. Vilket ledde till att bussresan tog en evinnerlig tid. Och blev ytterligare försenad. Så att vi missade nästa tåg också :( Blev nästan en timme sen till jobbet. fick huvudvärk också på kuppen eftersom bussen stank av något lösningsmedel av något slag.. Det var antagligen busschauffören som hällt ut något med flit för att hämnas på alla sura miner och påhopp ;)
Blev en hel del att göra på jobbet, dagen fortsatte i samma måndagsstil..

Men kvällen blev verkligt fin =)

Tyckte dagen idag kändes som om den aldrig skulle ta slut. Evighetslång. Ilskna patienter som krävde att få gå först i kön. En kvinna som sade rakt ut att rent livshotande fall ändå borde få vänta på sin tur. Att den som kommit först och väntat längst ska få vård först. Kösystemet ska gälla. Till varje pris. Vilket i praktiken skulle innebära ett alldeles för högt pris. En hel del patienter skulle stryka med. Försökte förklara för att hon skulle förstå. Men hon var övertygad om kösystemets fördelar. Tror inte att den kvinnan skulle tycka det var så fördelaktigt om hon själv behövde livräddande insatser snabbt. Vilket jag också sade..

Fick skjuts hem =) Kollegan muntrade upp med att berätta om sin numera regelbundna dejt. Han låter urgullig och hon är jätteglad.. Riktigt kul att det verkar funka :)

6 kommentarer:

Unknown sa...

Helt fascinerande med era bussvanor där du bor. Har aldrig hört om något likanande. Du kan snart skriva en bok; kanske tjäna en hacka på kuppen för bussbolaget vill väl inte att den skall gå i tryck gissar jag. hehe

Tufft av dig att säga till kvinnan vad du tänkte, men det gick väl inte in gissar jag. Sådana människor tänker aldrig längre än näsan räcker (och hon hade väl inte särskilt stor näsa heller...).

beerbelly sa...

Knepiga bussar. Surt med måndag på fredag :/
Kan fatta att de blir trötta på köande men hon borde ju fatta.
Skönt med skjuts hem med glad kollega :)
Hoppas den här dagen blir riktigt bra som kompensation för några jobbiga.
kramar

Nollan sa...

Har aldrig hört på maken till dåligt fungerande busslinje måste jag säga eller knäpp tant heller för den delen. Tur att du fick en fin kväll mellan de jobbiga dagarna. Och hoppas dagen idag varit bättre och att kvällen är bra!

nurseblog sa...

b-flat: Hehe det var en lysande idé =)
Vet inte om det var så tufft egentligen, kunde bara inte hålla tyst till slut, och inte gick det in heller tyvärr :(
Hoppas du har en riktigt fin kväll!

nurseblog sa...

beerbelly: Jo, riktigt surt med måndagar när de än infaller..
Skjuts hem var helt enkelt super =)
Tack!
Kramar

nurseblog sa...

nollan: Busslinjen här ute är rena skämtet. Det är ett välkänt problem men lågprioriterat :(
En fin kväll då och då är räddningen =)
Tack snälla!
Ha det gott!