onsdag 24 september 2008

Skillnaden mellan liv och död

Har varit ganska tungt på jobbet den senaste veckan. Mycket beroende på att vi är alldeles för lite personal för tillfället. Vet inte vid hur många tillfällen det varit som jag plötsligt upptäckt att jag varit helt ensam vid någon disk med kanske tjugo dåliga patienter. Helt omöjligt att hålla ordentlig koll på samtliga patienter själv samt utföra alla ordinationer. En sådan situation kan lätt resultera i att man tar fel beslut och det är något som bara inte får hända. Det kan innebära skillnaden mellan liv och död för någon. Gillar verkligen att det här jobbet ständigt utmanar mig men den här senaste veckan har det känts lite väl tufft. Vissa beslut måste fattas snabbt med ytterst lite information och ibland med fem personer som samtidigt står och pratar med en och vill ha uppmärksamhet.. Idag var jag ensam en bra stund vid en disk när någon ropade och det visade sig att en patient satt till synes livlös på en stol. Vi lyckades få ner honom på golvet, tillkalla lite mer personal och lite senare få upp honom på en brits och in på akutrummet.
Hans liv gick att rädda =) Sånt gör ju att det ändå är värt att ha det lite tungt på jobbet emellanåt. Helt klart värt det.

4 kommentarer:

Nollan sa...

Det är bra när det är värt det. Men det får ändå inte bli för tungt eller för mkt. Hoppas det blir bättre på personalfronten framöver!

Fredriksson sa...

En sådan dag måste ju verkligen pigga upp fast det är tungt ibland. Bra jobbat av er!
Rock on helt enkelt:)

Ha d!

nurseblog sa...

nollan: Klart bra när det är värt det =) Men ibland blir det helt enkelt för mycket, tyvärr.. Är många nya som går inskolning nu, så det finns hopp om att det blir lite bättre på personalfronten snart :)
Hoppas helgen varit bra.

nurseblog sa...

fredriksson: Hehe jo det blir ju aldrig långtråkigt iallafall =)
Tackar.
Ha det gott!