söndag 25 maj 2008

Någonting mer än det här

Har tagit en promenad i solskenet nu på förmiddagen, blickat ut över det blåa havet.
En stunds välbehövlig återhämtning.
Ingen hård blåst, bara mjuka smekningar av en ljummen vind. Fågelkvitter. Ljuvliga blommor. Lummig grönska. Känner hur jag drar en djup suck och slappnar av.
Jag kan andas igen!

Funderade en del över den stress och de nästan orimliga krav som vi lever under. Den sömnlöshet många av oss lider av. Som gör att folk blir smågriniga, lättirriterade, rent av ilskna.
Nästan slagsmål om att komma först på bussar och tunnelbana. Som att de stackars minuter man måste vänta gör en sådan stor skillnad.. Ofta blir det så fullpackat att folk står tryckta med ansiktena mot fönstren, kortare människor får stå med näsorna i folks armhålor och snusa :(
Hörde om en tjej som absolut skulle slänga sig in och sedan fastnade halvvägs. Någon drog i nödstoppet. Dörrarna hade dock låst sig, men med gemensamma ansträngningar lyckades folk få in tjejen i vagnen, minus en sko och en väska, som satt stenhårt fast i dörren. Den gick bara inte att få loss. Det hela slutade med att hon gick av, med två skor, men utan väska. Tjejen hade lyckats tömma väskan på dess innehåll iallafall. Tänk att vi ska ha så bråttom jämt.
Alltid så effektiva, alltid vara duktiga, hinna med, räcka till.

Jag vill ha någonting annat, någonting mer än att bara stressa runt för att hinna med allt som måste göras. Vill känna att jag är levande, fullt ut, varje dag. Inte bara vid sällsynta tillfällen.
Vill inte behöva slå på autopiloten.
Kanske vi behöver släppa taget lite, slappna av mer, ta nästa tåg ...
Tror det skulle göra underverk för folkhälsan ;)

5 kommentarer:

Unknown sa...

Nu vet du varför jag flyttade till Borlänge. =)
Nåja, det var väl inte hela sanningen (*skrattar*) men mycket av de här tankarna fanns med då också, och framför allt är det tankar som kommit över en mycket starkare varje gång man åker ner till Stockholm och hälsar på. Utan att överdriva kan jag säga att det är så skönt att komma hem igen, för nu märker man verkligen hur stressigt och jäktigt det är därnere. Att bo i Borlänge har gett en perspektiv, och det har ju du också fått då du bor där du bor.

beerbelly sa...

Låter som du haft en riktigt skön och välbehövlig dag.
Håller med om att folk behöver lära sig att släppa pressen lite.
Tror man kan göra det och ändå hinna minst lika mycket som nu.
Det är inte många minuter mellan tågen som sagt.
Alla blir nog stressade av varandra kanske.
Hoppas kvällen är bra och att du får en dag imorgon som inte är allt för stressande!
Kram

nurseblog sa...

b-flat: Ja, där jag bor ;)
Det låter det...
Inte alla som bor granne med havet minsann =)
Ha en bra kväll bland tomtar och troll och alla björnar(för ni har ju sånt däruppe har jag hört, hehe)
Kramar

nurseblog sa...

beerbelly: Tror det är så; vi stressar nog upp varandra en del.

Hoppas du haft en bra helg trots det sorgliga med vovven, och att du inte bara jobbat och farit runt utan haft tid att vila upp dig lite också.

Tack snälla.
Ha en jättefin dag imorgon du också!
Kramar

Unknown sa...

Ja, och förutom alla tomtar, troll och annat oknytt som finns här i skogarna så får de dras med mig numera också. *garvar*