lördag 21 juni 2008

Midsommarafton

Vaknade imorse och tyckte nästan lite synd om mig själv..
Bara jobb hela helgen.. :(
Blev dock på riktigt gott humör när bussen kom i tid och till och med stannade för att plocka upp mig =)
Och dessutom med en vänligt leende busschaufför.. Det räcker för att jag ska bli nöjd och belåten.. Insåg dock rätt snart att jag hade alldeles för lite kläder på mig.. När jag började huttra på tåget på väg in till jobbet blev jag lite irriterad över att jag inte tänkt på att ta med något lite varmare att sätta på mig :(
Slog raskt bort tanken på hur det skulle gå på hemresan..

Prio ett under kvällen var förstås knytkalaset ;) Några fick ta hand om all mat som vi haft med och fixa iordning ett långbord, medan vi andra gick ut för att ta hand om patienterna. Det var ganska så lugnt under eftermiddagen, så vi kunde ta lite längre rast och njuta av all den goda maten.. Blev ju ingen nubbe eller så då förstås, även om någon ifrågasatte om cidern var spetsad :) Hehe jag tror det var för att samtalet spårade ur en aning ;)
Rätt skönt och ibland nödvändigt att kunna skämta och skratta lite ibland. Tar lite udden av det vi möter och måste handskas med dagligen.
Sedan hade vi en del att göra resten av kvällen, så tiden bara försvann..

Vet inte riktigt vad det berodde på, kanske cidern var spetsad trots allt, eller om någon lagt något konstigt i maten, men jag råkade peka i helt fel riktning när en väktare frågade efter vägen till medicindisken :/
Det var inte bra för mitt rykte, det märkte jag på en gång.. mina kolleger tyckte det var jätteroligt och undrade hur jag hittade till jobbet på morgnarna... lite orättvist, tycker jag.. bara för att man råkar vara lite ur form vid nåt enstaka tillfälle..

Var ju riktigt kallt förstås på hemvägen. Blir ännu värre när man är lite trött också :(
Så det var bra skönt att komma hem..

Hoppas ni haft en fin midsommar!

4 kommentarer:

beerbelly sa...

Skönt att bussen stannade för ovanlighetsskull =) Trevlig nyklappad chaufför..
Trevligt med lite firande även om det inte blev nubbe. (Nubbe är inte någon höjdare ändå)
Hehe jobbigt att få en fråga den enda gången man råkar vara lite fundersam på riktning :D
Hoppas du får en go dag idag!
Kramar

nurseblog sa...

beerbelly: Gillar inte nubbe något vidare jag heller, men ett glas vin till maten hade ju inte varit helt fel förstås ;)
Ja heljobbigt nu går de väl runt och tror att jag har dåligt lokalsinne =)
Tack detsamma!
Kramar

Nollan sa...

Låter som att du fick en okej midsommarafton trots jobb. Jag tycker egentligen att det är ganska okej att jobba helger som midsommar, iaf så länge man som jag saknar familj att ta hänsyn till. Slippa undan hetsen på allt socialiserande som lätt blir och samtidigt tjäna lite extra pengar. Men förstås samtidigt kanske ni har extra stor belastning på storhelger, människor hittar väl på lite extra galenskaper då.

Hoppas du får en bra ledig dag imorgon!

nurseblog sa...

nollan: Jo den var helt ok.
Har egentligen inte heller nåt emot att jobba helger, och tjäna lite extra pengar är aldrig fel.. det är just det att det är en sån belastning som gör att det blir så jobbigt/tungt..

Tack! Ha en fin dag du också!